Μνημόνιο συνεργασίας του ΕΕΘ με τη Cisco

Tags#: Cisco | ΕΕΘ

Μνημόνιο συνεργασίας του ΕΕΘ με τη Cisco

Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογράψουν το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το «Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων» της Cisco, μετά και την έγκριση που δόθηκε από το ΔΣ του ΕΕΘ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

«Το Μνημόνιο αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για το ΕΕΘ να συμμετέχει στις εξελίξεις που θα φέρουν το αύριο στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης.

Αυτό, όπως εξήγησε ο Άκης Πούλακας, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών επιχειρήσεων, που έκανε τις επαφές και την προετοιμασία για το Μνημόνιο, έχει ως σκοπό την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη  της επιχειρηματικότητας μέσω της ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτόμων προγραμμάτων.  Προβλέπει κοινές δράσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων πιλοτικών προγραμμάτων και τεχνολογικών λύσεων που σκοπό έχουν την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών και την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιούνται τεχνολογίες όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων κ.α., ενώ η εφαρμογή τους θα γίνεται σε τομείς όπως ποιότητας ζωής των πολιτών, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας κ.α.

Βασικός σκοπός είναι η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, μελών του επιμελητηρίου μας καθώς και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων μαθητών, φοιτητών, ανέργων και επαγγελματιών, που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης.

Υπογράφοντας το Μνημόνιο Συνεργασίας τα δύο μέρη συμφωνούν να συνεργαστούν για:
• Τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων και σεμιναρίων με στόχευση την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων.
• Την εκπαίδευση και κατάρτιση μέσω της διοργάνωσης προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε θέματα τεχνολογιών αιχμής και δημιουργικής οικονομίας.
• Την δυνατότητα παραχώρησης των εγκαταστάσεων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την οργάνωση και εκπόνηση μαθημάτων και εκδηλώσεων θεματολογίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
• Τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων που αφορούν στην προβολή, ενημέρωση και διασύνδεση φορέων καινοτομίας.
• Τη διαμεσολάβηση για την πραγματοποίηση συναντήσεων και την δικτύωση επιχειρήσεων, νεοφυών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας, για την μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ