Μπαράζ κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ- 2 απεργίες και 7 στάσεις εργασίας

Μπαράζ κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ- 2 απεργίες και 7 στάσεις εργασίας

Και επίσημα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ανακοίνωσαν σήμερα το μπαράζ των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν για μέσα στον Ιούλιο, για ένα 8ήμερο σπαστών κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει και δύο 24ωρες απεργίας.

Σύμφωνα με τον ΣΕΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς παραμένουν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για δεύτερο χρόνο, ενώ έχουν στερηθεί και δύο νομοθετημένα επιδόματα που έπαψαν να τους καταβάλλονται από το Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΣΕΟΑΣΘ:

“Η αδιαφορία των αρμόδιων Υπουργείων στην αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού. Μήνες τώρα επαναλαμβάνουν ότι η διευθέτηση των αιτημάτων μας είναι θέμα   «ολίγων ημερών» αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύετε ότι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την ανάλογη σοβαρότητα που απαιτεί ο θεσμικός τους ρόλος ως προς την αντιμετώπιση τους.

Συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να παραμένουμε χωρίς ΣΣΕ, δίχως την επιστροφή των προβλεπόμενων και νομοθετημένων επιδομάτων μας που μας στερεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και μήνες, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την  αβεβαιότητα και τον φόβο για αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών μας. Τα ίδια Υπουργεία, που αναίτια κωλυσιεργούν και συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία της πόλης μας, επιδεικνύουν άμεσα αντανακλαστικά ως προς την ψήφιση νομοσχεδίων που εξυπηρετούν συμφέροντα ιδιωτών.

Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι επιδεικνύουμε κοινωνική ευαισθησία έναντι της πόλης μας και των πολιτών αυτής, αποφεύγοντας για μήνες τις κινητοποιήσεις λόγω της πανδημίας, όπως πράξαμε και προσφάτως καθ’ όλη την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου των παιδιών μας.

Φτάνει πια. Η στοχευμένη προσπάθεια εξαθλίωσης μας που επιχειρούν, έχει πλημμυρίσει το σύνολο των εργαζομένων στην συγκοινωνία με αίσθημα οργής και αγανάκτησης για την άδικη και μεροληπτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης εναντίον μας.

Εντατικοποιούμε τον αγώνα μας με συνεχής απεργιακές κινητοποιήσεις, ευελπιστώντας ότι επιτέλους τα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη θα επιδείξουν  την ανάλογη σοβαρότητα που απαιτείτε ως προς την αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, το δίκαιο αυτών που και οι ίδιοι κατά καιρούς αποδέχονται.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων :

  • ΤΡΙΤΗ                 05 ΙΟΥΛΙΟΥ                     ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00
  • ΠΕΜΠΤΗ           07 ΙΟΥΛΙΟΥ                     ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00
  • ΔΕΥΤΕΡΑ           11 ΙΟΥΛΙΟΥ                     ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00
  • ΤΕΤΑΡΤΗ          13 ΙΟΥΛΙΟΥ                     ΕΝΑΡΞΗ ΒΑΡΔΙΑΣ ΕΩΣ 09:00 ΚΑΙ 21:00 ΕΩΣ ΛΗΞΗ                                                                              ΒΑΡΔΙΑΣ
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   15 ΙΟΥΛΙΟΥ                     ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00
  • ΔΕΥΤΕΡΑ           18 ΙΟΥΛΙΟΥ                     24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ          20 ΙΟΥΛΙΟΥ                     ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   22 ΙΟΥΛΙΟΥ                     24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Για την συνέχεια των κινητοποιήσεων μας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Σ. Αναστασιάδη

Χρ.Μπογιατζή-Παιδοψυχολόγος: Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας έδειχναν ότι κινδυνεύει – Φοβόταν ότι θα πεθάνει (VIDEO)

ΕΟΔΥ: Στο 22,59% η θετικότητα σε 6.243 rapid test την Κυριακή (3/7)

Σουηδία-SAS: Οι συνομιλίες με τους πιλότους για τον καθορισμό των μισθών, συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top