Νέα αρχή για το Ε.Ε.Θ., με νέο λογότυπο, φρέσκια ταυτότητα

Νέα αρχή για το Ε.Ε.Θ., με νέο λογότυπο, φρέσκια ταυτότητα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η επίσημη παρουσίαση του νέου λογοτύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, έγινε σήμερα από τη Διοίκηση του ΕΕΘ και τους δημιουργούς του σήματος, με το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, να στέλνει καθαρό μήνυμα στους επαγγελματίας με το motto: «Ακούμε την Εποχή, Αλλάζουμε Εικόνα, Προχωρούμε προς το Μέλλον».

Το Ε.Ε.Θ., που το 2025 συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θέλει, με την αλλαγή του σήματός του, να επικοινωνήσει τις προσπάθειές του για βαθύ ψηφιακό μετασχηματισμό , ακόμη δυναμικότερες παρεμβάσεις υπέρ της μικρομεσαίας επιχείρησης και των επαγγελματιών, αλλά και  όλων των μεγάλων θεμάτων της πόλης.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης, η ουσία στην αλλαγή του σήματος βρίσκεται στις δράσεις του Επιμελητηρίου που μαρτυρούν την απόφαση της Διοίκησης για εκσυγχρονισμό τεχνολογικό και πιο διεκδικητικές δράσεις υπέρ των επαγγελματιών.

«Η κατάσταση για την αγορά είναι κακή» είπε ο κ. Ζορπίδης, αναφερόμενος στις επιπτώσεις του covid-19, προσθέτοντας ότι θέλει να ελπίζει πως δεν θα κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις μέσα στο Φεβρουάριο και το Μάρτιο, για να πει όμως ότι η Πολιτεία υποστήριξε την επιχειρηματικότητα και πως θα πρέπει και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες να βάλουν τα δυνατά τους για να ξεπεραστεί η κρίση.

Στη διαδικασία αλλαγής του παλαιού σήματος του Ε.Ε.Θ., που το συνόδευε από την ίδρυσή του, το 1925 και για ολόκληρα 97 χρόνια, αναφέρθηκε το μέλος Δ.Σ. και πρόεδρος της Τμήματος Υπηρεσιών κ. Εδιάρογλου. Το θέμα άρχισε να συζητείται το 2018 και τελικώς, η πρόταση που επιλέχθηκε και εγκρίθηκε, έτυχε ευρύτατης αποδοχής, τόσο από αισθητικής πλευράς, όσο και από ουσιαστικής καθώς μεταφέρει το μήνυμα της ανανέωσης.

Να σημειωθεί ότι το νέα σήμα παρουσίασε ο κ. Χρήστος Χέλμης, δημιουργικός διευθυντής της Colibri Branding & Design.

Στην εκδήλωση, από βουλευτές, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και θεσμικούς παράγοντες, τονίσθηκε η  μακρόχρονη προσφορά του Επιμελητηρίου αλλά και του ίδιου του Μιχάλη Ζορπίδη, προέδρου του Ε.Ε.Θ. από το 2006, ο οποίος στις επόμενες Επιμελητηριακές Εκλογές ολοκληρώνει μία μακρά και παραγωγική παρουσία στο Επιμελητήριο.

Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν ο Υφυπ. Εσωτερικών/ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Ο.Τ.Θ. κα. Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Κούβελας, ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo κ Τάσος Τζήκας ο και πρόεδρος του Β.Ε.Θ. κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης, έγινε αναφορά και στον εις βάθος ψηφιακό μετασχηματισμό, που άρχισε να υλοποιείται και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους. Το έργο, ύψους 250.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ε.Ε.Θ. και αφορά τόσο την ψηφιοποίηση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του Ε.Ε.Θ., όσο και τις υπηρεσίες προς τα μέλη του και τους πολίτες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top