Νικολόπουλος: Γενναία μέτρα στήριξης και όχι δανεικά (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Νικολόπουλος: Γενναία μέτρα στήριξης και όχι δανεικά (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην ανάγκη να ληφθούν γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) και της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων και Μοτοσυκλετών (ΕΟΒΕΑΜΜ), Αθανάσιος Νικολόπουλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, τα περισσότερα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι «επιδοματικά» καθώς κάποια από αυτά αφορούν μετάθεση υποχρεώσεων στο μέλλον ή χρηματοδοτήσεις που πρέπει να επιστραφούν στη συνέχεια, όπως το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, τα χρέη συσσωρεύονται παρότι οι επιχειρήσεις είναι ουσιαστικά ”νεκρές” λόγω του lockdown και η αποπληρωμή των οφειλών που διογκώνονται καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής. Μάλιστα, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή αλλά και όσες παραμένουν ανοιχτές πλην όμως με δραματική πτώση του τζίρου τους. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τα συνεργεία αυτοκινήτων τα οποία ναι μεν είναι ανοιχτά εν μέσω καραντίνας, ωστόσο ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί -κατά τις πρώτες μέρες του δεύτερου lockdown- κατά τουλάχιστον 60%-65%.

Ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος και πρόεδρος της ΟΒΣΘ και της ΕΟΒΕΑΜΜ αναφέρεται, επίσης, στην ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για γενναία διαγραφή του ιδιωτικού χρέους, πρόταση την οποία, όπως τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, είχε καταθέσει και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι καθώς «μόνον έτσι μπορεί να ανακάμψει η οικονομία».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top