Συναντήσεις με επιχειρηματίες και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου.

Επίσης, ο κ. Στεργίου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρο Καλαφάτη, με την επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, καθώς και με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, ενώ επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, μια εξαγωγική επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Σίνδου και μια κοινωνική δομή στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων στο επίκεντρο, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκαν οι εξαιρετικές αντοχές που επέδειξαν οι ελληνικές εξαγωγές ακόμη και στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Στεργίου ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου, ιδρυτής του think tank SEVE και CEO της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς, ο οικονομικός επόπτης του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης και ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Συντονιστής στη Νέα Δημοκρατία – Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων για θέματα Ανασυγκρότησης Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας στη μετά Covid-19 εποχή, Κλεόβουλος Θεοτόκης.

Επίσης, ο κ. Στεργίου -συνοδευόμενος από τον κ. Θεοτόκη- επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μιας αναπτυσσόμενης εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων και έχει εξαγωγικό προσανατολισμό.

«Συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων με τον Πρόεδρο Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Εστιάσαμε στη σημαντική βελτίωση που παρουσιάζουν οι ελληνικές εξαγωγές υπερκαλύπτοντας το χαμένο έδαφος που επέφεραν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Οικογένεια Πορτοκαλίδη-KG Foods». Μια αναπτυσσόμενη εταιρεία με εξαγωγικό προσανατολισμό που ασχολείται με την παραγωγή, τη διανομή και τις πωλήσεις προϊόντων σφολιάτας και ζύμης.

Μαζί μας ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Συντονιστής στη Νέα Δημοκρατία – Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων για θέματα Ανασυγκρότησης Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας στη μετά Covid-19 εποχή Κλεόβουλος Θεοτόκης», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Γιώργος Στεργίου ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες τόσο από την σύσκεψη στα γραφεία του ΣΕΒΕ όσο και από την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Οικογένεια Πορτοκαλίδη- KG Foods».

Δείτε την ανάρτηση:

Την ανάρτηση του κ. Στεργίου κοινοποίησε στα social media και ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Συντονιστής στη Νέα Δημοκρατία – Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων για θέματα Ανασυγκρότησης Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας στη μετά Covid-19 εποχή Κλεόβουλος Θεοτόκης:

 

Επίσης ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ επισκέφθηκε το Διοικητήριο (πρώην υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης). Στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών και με την επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού συμμετείχε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην υπουργός Τάσος Σπηλιόπουλος. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που προσδίδουν νέα αναπτυξιακή δυναμική στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

«Στο Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη, με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Stavros Kalafatis και την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που προσδίδουν νέα αναπτυξιακή δυναμική στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Με αποφασιστικότητα και συστηματική δουλειά από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, σημαντικά έργα στη Θεσσαλονίκη όπως το Μετρό, το Fly Over, η ανάπλαση της ΔΕΘ, η επέκταση του Λιμένα Θεσσαλονίκης και η σύνδεση με την ΠΑΘΕ εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πρώην Υπουργός Τάσος Σπηλιόπουλος», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Στεργίου.

Ο κ. Στεργίου επισκέφθηκε επίσης τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, καθώς και τον δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου.

«Στα όρια του Δήμου και συγκριμένα στο Φίλυρο θα ανεγερθεί το νέο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών, το πρώτο εκτός Αττικής. Όλες οι βασικές υποχρεώσεις της Πολιτείας υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς προκειμένου το έργο που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος να αποπερατωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος το 2025», αναφέρει ο κ. Στεργίου για την επίσκεψή του στον δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη.

«Με το έργο του δείχνει στην πράξη το σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχουν οι Δήμοι σε βασικούς τομείς όπως αυτοί της υγείας, της εκπαίδευση και της κοινωνικής συνοχής», είπε ο κ. Στεργίου για τον Λάζαρο Κυρίζογλου.

Οι σημαντικές επιδόσεις και διακρίσεις του ΑΠΘ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο κ. Γιώργος Στεργίου με τον Πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Κυριάκο Αναστασιάδη.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο

✅ Με την ίδρυση του πρώτου ξενόγλωσσου προγράμματος προπτυχιακών σπουδών, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο της Κυβέρνησης, συμβάλλει στην ανάδειξη της πόλης και της χώρας σε εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ήδη περισσότεροι από 950 φοιτητές, από 20 τουλάχιστον χώρες του κόσμου, έχουν υποβάλει αίτηση για να σπουδάσουν Ιατρική στη Θεσσαλονίκη.

✅ Με τη διενέργεια μιας καινοτόμου μεθόδου ανίχνευσης του κορονοϊού στα αστικά λύματα έθεσε τις ερευνητικές του δυνάμεις στη μάχη κατά της πανδημίας συμβάλλοντας στην έγκαιρη πρόβλεψη της διασποράς του ιού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Στεργίου στη σχετική ανάρτηση.

Τέλος, ο γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου μετέβη στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής όπου επισκέφθηκε το Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ», «έναν μη κερδοσκοπικό κοινωνικό φορέα με σκοπό την ειδική και κοινωνική αγωγή, την επαγγελματική κατάρτιση, την κοινωνική ένταξη και την προστατευμένη διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες». Ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής από την πρόεδρο Ράνια Λιακοπούλου, την υπεύθυνη επικοινωνίας Άννα Ανδρουλάκη και τον προϊστάμενο της δομής Θάνο Τσαβαλάκογλου. Παρόντες ήταν, επίσης, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κατερίνα Σταμούλη, Νίκος Παπαδόπουλος και Κυριάκος Χαμουζάς.

«Συναντήσαμε μια μεγάλη ομάδα σαν οικογένεια τα θεμέλια της οποίας βρίσκονται στο σεβασμό της διαφορετικότητας χωρίς διακρίσεις ηλικίας, εθνικότητας ή ιδιαίτερων αναγκών του καθενός.

Αυτήν την περίοδο φιλοξενούνται 50 περίπου άτομα με καθημερινό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.
Μαζί με την Πρόεδρο Ράνια Λιακοπούλου, την υπεύθυνη επικοινωνίας Άννα Ανδρουλάκη και τον προϊστάμενο της δομής Θάνο Τσαβαλάκογλου ξεναγηθήκαμε στους υπερσύγχρονους χώρους της δομής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 99% των εργαζομένων και το 85% των ωφελούμενων έχει εμβολιαστεί πλήρως ήδη από το Μάρτιο με εξαίρεση όσους δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.

Μαζί μας ήταν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κατερίνα Σταμούλη, Νίκος Παπαδόπουλος και Κυριάκος Χαμουζάς», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Στεργίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ