Ο καύσωνας κτύπησε και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λιγότερα σε κυκλοφορία

Ο καύσωνας κτύπησε και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λιγότερα σε κυκλοφορία

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

O καύσωνας χτύπησε και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ με αποτέλεσμα, από εχθές να έχουν βγει εκτός  κυκλοφορίας τα λεωφορεία που είχε αγοράσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία και παραχωρήσει στον Οργανισμό, όπως και περίπου 35-40 ακόμη, που  δεν έχουν ανοιγόμενα παράθυρα και παρουσιάζουν πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΟΑΣΘ κ. Γιάννης Δήμκας στο GRTimes.gr, με αυτές τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες, είναι αδύνατη η κυκλοφορία λεωφορείων που δεν έχουν κλιματιστικά ή που το σύστημα κλιματισμού παρουσιάζει βλάβη.

“Μόνο τα δικά μας λεωφορεία, μπορούν να κυκλοφορούν με τη θερμοκρασία βία ως τους 30 βαθμούς Κελσίου, κι΄αυτό επειδή τα παράθυρά τους ανοίγουν. Για τα υπόλοιπα, αυτά που νοικιάσθηκαν από την Med Bus & Truck αλλά και του Δήμου, ο κλιματισμός είναι απολύτως απαραίτητος, επειδή δεν ανοίγουν τα παράθυρά τους. Σήμερα κυκλοφορούν 240-250 λεωφορεία μέσα στην πόλη, όταν υπό άλλες συνθήκες βγαίνουν στο δρόμο από 310 ως 330 το πολύ, άρα είμαστε με λιγότερα 50-60 λεωφορεία σε κυκλοφορία”, εξήγησε ο κ. Δήμκας.

Να σημειωθεί ότι από τα 49 λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία, σε κυκλοφορία έχουν τεθεί 17-18 οχήματα και αυτό γιατί θα πρέπει η συντήρησή τους να γίνει σε εξωτερικό συνεργείο, αφού ο ΟΑΣΘ δεν είχε ποτέ λεωφορεία Solaris και δεν μπορεί να τα συντηρήσει εσωτερικά.

Από τα λεωφορεία, τα 180, που έχουν μισθωθεί από τη Med Bus & Truck, επίσης κάποια δε βγήκαν σήμερα σε δρομολόγια, λόγω βλαβών και συντήρησης, εργασίες όμως που για αυτά αναλαμβάνει η Εταιρεία που τα προμήθευσε στον ΟΑΣΘ.

Το παρήγορό είναι, ότι λόγω υψηλών θερμοκρασιών, ο κόσμος αποφεύγει τις μετακινήσεις και προτιμάει την παραμονή σε κλειστούς, δροσιζόμενους χώρους, ενώ από αύριο θα αρχίσει και  ένα ακόμη άτυπο καλοκαιρινό τριήμερο εξόδου από την πόλη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ