Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη εργασίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Τιγκράν Μκρτσιάν, ο οποίος έγινε δεκτός στην Πρυτανεία του Ιδρύματος από τον Πρύτανη, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητή Δημήτριο Κυρκιλή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, τονίστηκε το υψηλό επίπεδο των ελληνο-αρμενικών σχέσεων, ενώ τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της αρμενικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης στην καλλιέργεια των σχέσεων αυτών.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η δυνατότητα υπογραφής μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Πανεπιστημίων της Αρμενίας, καθώς και ανάλογες συμφωνίες μεταξύ του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και Μουσικών Ακαδημιών της χώρας αυτής.

Τον κ. Πρέσβη κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνόδευαν ο Πρόεδρος του Ελληνο-αρμενικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άκης Νταγκαζιάν και ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, Χοβίκ Κασαπιάν.

Στο τέλος της συνάντησης, και ως επιστέγασμα του καλού κλίματος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενώ ο κ. Μκρτσιάν προσέφερε στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βιβλία, σχετικά με την ιστορία της Αρμενίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Οικονόμου για ακρίβεια: Σε τρεις άξονες οι παρεμβάσεις-Η ενίσχυση θα αφορά τους πάντες

Κρήτη: Η νονά άρπαξε… φωτιά κατά τη διάρκεια βάπτισης! (VIDEO)

Προϋπολογισμός: Αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 587 εκατ. πάνω από τον στόχο στο πρώτο δίμηνο του 2022

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top