ΟΑΣΘ: 22 νέα λεωφορεία σήμερα (22/9) και άλλα 20 αύριο στους δρόμους

ΟΑΣΘ: 22 νέα λεωφορεία σήμερα (22/9) και άλλα 20 αύριο στους δρόμους

Με 22 νέα λεωφορεία ενισχύθηκε σήμερα Τετάρτη (22/9) ο ΟΑΣΘ, τα οποία  κυκλοφορούν ήδη σε γραμμές της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ από αύριο (23/9) μπαίνουν σε κυκλοφορία ακόμη 20.

Με απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ, καθηγητή Γιώργου Σκόδρα, τα νέα λεωφορεία πυκνώνουν τα δρομολόγια της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αύριο Πέμπτη (23/9)  θα κυκλοφορήσουν ακόμη 20 λεωφορεία, καθώς στα πρώτα 42, μετά την προμήθειά τους, έχουν δοθεί πινακίδες κυκλοφορίας και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και πάντως πριν το τέλος Οκτωβρίου, θα βγουν σε κυκλοφορία και τα υπόλοιπα 38 λεωφορεία με αποτέλεσμα συνολικά στο πολεοδομικό συγκρότημα να κυκλοφορούν καθημερινά περισσότερα από 400 οχήματα, αριθμός που στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα διαμορφωθεί σε περισσότερα από 550 λεωφορεία, μαζί με τα 125 των ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο περίπου χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης εξυπηρετούσαν μόλις 235 λεωφορεία. «Πλησιάζουμε πλέον τον αριθμό των 500 λεωφορείων και στις επόμενες μέρες θα τον ξεπεράσουμε υλοποιώντας τη δέσμευσή μας ότι ο ΟΑΣΘ θα θέσει στην κυκλοφορία και στην κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού περισσότερα λεωφορεία απ’ όσα διαθέταμε ποτέ” ανέφερε στις δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ.

Και προσθέτει: “Κάνουμε πράξη το σύνθημά μας, ο ΟΑΣΘ γίνεται 65 και τα ‘χει 500. Έχουμε δώσει προτεραιότητα στη Δυτική Θεσσαλονίκη που έχει και μεγάλες ανάγκες, μεγαλύτερες ανάγκες απ’ την υπόλοιπη πόλη, και το μεγαλύτερο ποσοστό, το 50% της επιβατικής κίνησης προέρχεται από τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Οφείλουμε λοιπόν να ενισχύσουμε κατά προτεραιότητα αυτές τις γραμμές και να συμπληρώσουμε και στις υπόλοιπες, όπου υπάρχουν κενά».

«Σήμερα έχουμε τα πρώτα 22, από τα συνολικά 80 εξτρά λεωφορεία της ενεργοποίησης της προαίρεσης, τα οποία από χθες έχουν πάρει πινακίδες κυκλοφορίας και σήμερα, μετά τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών δρομολογούνται στις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης για την ανακούφιση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού», υπογραμμίζει ο διευθυντής συντήρησης του ΟΑΣΘ, Ιωάννης Σαββίδης.

Ακολουθεί link με σχετικό video:

Φωτογραφία Αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ