ΟΑΣΘ: Εγκρίθηκε η ΣΣΕ- θα γίνει η 24ωρη απεργία της Πέμπτης;

ΟΑΣΘ: Εγκρίθηκε η ΣΣΕ- θα γίνει η 24ωρη απεργία της Πέμπτης;

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, η νέα ΣΣΕ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, αργότερα σήμερα θα υπάρξει και σχετική επίσημη ανακοίνωση. Αυτή την επίσημη ενημέρωση περιμένει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, το οποίο σημειωτέον έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι την υπογραφή της Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2021-2022, την «παλεύουν» πολλούς μήνες όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ η Διοίκηση του ΣΕΟΑΣΘ έχει επανειλημμένως προκηρύξει κινητοποιήσεις καθώς υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση της υπογραφής της ΣΣΕ, από τα συναρμόδια υπουργεία, αποτελεί αδικαιολόγητη κωλυσιεργία.

Διοίκηση του ΟΑΣΘ και το επιβατικό κοινό, προφανώς και θέλουν να ελπίζουν ότι η υπογραφή της ΣΣΕ θα κάνει τους συνδικαλιστές του ΣΕΟΑΣΘ να αποφασίσουν την ματαίωση της 24ωρης απεργίας, καθώς η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα και μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς και, οι 31 περιφερειακές γραμμές που καλύπτονται από λεωφορεία και οδηγούς των ΚΤΕΛ, εξυπηρετούν περίπου το 30% του επιβατικού έργου.

Επαναφορά επιδομάτων

Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ, έχουν και μία ακόμη διεκδίκηση που ζητούν να ικανοποιηθεί και η οποία αφορά την επαναφορά δύο επιδομάτων που «κόπηκαν» από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το ανθυγιεινό επίδομα και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Ήδη, οι τελευταίοι δύο μισθοί που καταβλήθηκαν ( Μαρτίου και Απριλίου) δεν περιλάμβαναν τα συγκεκριμένα αυτά επιδόματα. Όπως επισημάνθηκε στο GRTimes.gr , για την επαναχορήγηση των δύο αυτών επιδομάτων, θα πρέπει να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ από το ΥΠΟΜΕ και, παράλληλα, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, για την μη αναζήτησή τους αναδρομικά, από το 2017 και, την επιστροφή αυτών που παρακρατήθηκαν.

«Εάν έχουμε στα χέρια μας την έγκριση  Σκυλακάκη για την ΣΣΕ, θα συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο, θα σταθμίσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και οι σύμβουλοι- 17 τον αριθμό- θα πρέπει  να καταλήξουν στο εάν θα αναστείλουν την κινητοποίηση ή όχι».

Να σημειωθεί ότι η λήψη αποφάσεων στο δ.σ. του ΣΕΟΑΣΘ δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο επί εποχής προεδρίας Δημήτρη Τσερμενίδη, καθώς δεν υπάρχει πλειοψηφούσα παράταξη στη διοίκηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top