ΟΑΣΘ – Εργαζόμενοι: Αναδρομικά ρεπό σε χρήμα και αποζημίωση σε χήρες υπαλλήλων

ΟΑΣΘ – Εργαζόμενοι: Αναδρομικά ρεπό σε χρήμα και αποζημίωση σε χήρες υπαλλήλων

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μία ακόμη μαραθώνια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εχθές στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με βασικό θέμα την επίλυση των θεμάτων που απομένουν …”ουρά”, για να κλείσει η εκκρεμότητα υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Όπως πληροφορήθηκε το  GRTimes.gr, οι εργαζόμενοι που τελικά πήραν τις αναπαύσεις που διεκδικούσαν, ζητούν να λάβουν  αναδρομικά τη διαφορά των ρεπό που επιμένουν ότι τους οφείλονται από 1/1/2021, με την υπογραφή της σύμβασης  και, επίσης, ζητούν να εισπράττουν την αποζημίωση του ν.2112/1920 και οι κληρονόμοι όσων υπαλλήλων δικαιούνταν σύνταξη. 

Στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά, μετείχε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΑΣΘ καθ. Γιώργος Σκόδρας, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας και Κώστας Αγγελούδης, όπως και νομικοί σύμβουλοι. 

Αναδρομικά τα ρεπό και σε χρήμα

Η υπόθεση υπογραφής αυτής της νέας Σ.Σ.Ε. στον ΟΑΣΘ, έχει πολυχρονίσει και, αφού ξεπεράσθηκαν αρκετές διαφορές μεταξύ διοίκησης και συνδικάτου, κατέληξαν σε συμφωνία και για το θέμα των αναπαύσεων των εργαζομένων που δουλεύουν σε μεταβαλλόμενο κύκλωμα ( π.χ. οδηγοί) . Έτσι, θα λαμβάνουν 113 αναπαύσεις και επιπλέον 5 ημέρες άδειας. 

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα ρεπό που θα τους οφείλονται, αναδρομικά και επειδή είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν στο επόμενο έτος χωρίς να ανακύψει λειτουργικό πρόβλημα για τον Οργανισμό, ζητήθηκε να υπολογιστεί το κόστος της καταβολής τους. 

Επίσης, από πλευράς Υπουργείου, θα διερευνηθεί και το αίτημα της καταβολής της αποζημίωσης του ν.2112, στις χήρες και τους κληρονόμους των υπαλλήλων που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. 

Πέραν της νομικής διερεύνησης του θέματος ( σ.σ. γνωρίζουμε ότι η αποζημίωση του 2112 καταβάλλεται στις περιπτώσεις που ο εργαζόμενος δικαιούται πλήρη σύνταξη), υπάρχει και το κόστος, που θα πρέπει και αυτό να υπολογιστεί. 

Το θέμα της ΣΣΕ αναμένεται να κλείσει στις επόμενες δύο εβδομάδες το πολύ, γιατί κάπου μετά την ΔΕΘ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και η γενική συνέλευση του ΟΑΣΘ καθώς εκκρεμούν ζητήματα προς διεκπεραίωση, όπως ενεργοποίηση συμβάσεων  και επικύρωση της συμφωνίας με τον ΠΣΑΘ “Ηρακλή”, για να αρχίσουν να καταβάλλονται τα μισθώματα που οφείλει ο Οργανισμός, από το καλοκαίρι του 2017 και μετά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ