ΟΑΣΘ- εργαζόμενοι: Μεθοδεύσεις της διοίκησης και εξοντωτικά πρόστιμα

ΟΑΣΘ- εργαζόμενοι: Μεθοδεύσεις της διοίκησης και εξοντωτικά πρόστιμα

Το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ κατηγορεί τη διοίκηση για μεθοδεύσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε την προβλεπόμενη διαδικασία για εβδομαδιαίους ελέγχους σχετικά με τη διενέργεια covid tests από ανεμβολίαστους ή μη νοσήσαντες υπαλλήλους, στους οποίους τώρα επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα.

Επιπλέον, ο ΣΕΟΑΣΘ επισημαίνει ότι πρόστιμα επιβλήθηκαν, ενώ δε θα έπρεπε, σε εργαζομένους που βρίσκονταν σε άδεια είτε έλειπαν λόγω ασθενείας, ενώ καταλήγει πως η διοίκηση δεν θα έπρεπε να αφήσει να συσσωρευτούν πρόστιμα πολλών εβδομάδων, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΕΟΑΣΘ:

“Σε πλήρη σύγχυση ο Ο.Α.Σ.Θ. και οι ιθύνοντες αυτού  συνεχίζουν να διοχετεύουν το μένος τους κατά των εργαζομένων, με κάθε τρόπο. Πρόσφατο παράδειγμα η επιβολή προστίμου σε εργαζόμενους με το πρόσχημα της μη πραγματοποίησης διαγνωστικού   ελέγχου νόσησης (rapid test) σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α /ΓΠ.ΟΙΚ.55732 (ΦΕΚ Β’ 4214/13-5-2021).

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. ότι δεν τήρησε τα προβλεπόμενα του νόμου, μη προχωρώντας σε εβδομαδιαίους ελέγχους ως όφειλε ώστε με την επιβολή των πρώτων προστίμων να υπάρχει και η αντίστοιχη ενημέρωση των εργαζομένων για την υποχρέωση των rapid test. Δεν κατήρτισε τις σχετικές προβλεπόμενες του νόμου λίστες φυσικών προσώπων υπόχρεων σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου. Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εργαζόμενους για χρονικά διαστήματα που απουσίαζαν από την εργασία τους είτε λόγω αδείας, είτε για λόγους υγείας με ασθένεια. Ακόμη, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εργαζόμενους που νόσησαν και καλύπτονται με πιστοποιητικό νόσησης. Αποτέλεσμα, δεκάδες εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε απίστευτη ταλαιπωρία και σύγχυση ενώ η παρακράτηση συσσωρευμένων προστίμων δημιουργεί πλέον πρόβλημα ακόμα και επιβίωσης των  οικογενειών τους.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα εκατοντάδων εργαζομένων. Γιατί μεθοδεύτηκε κατά αυτόν τον τρόπο η όλη διαδικασία από τον Ο.Α.Σ.Θ.;

Εάν ακολουθείτο η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία εξ αρχής δεν θα φτάναμε σε τέτοιου είδους εξοντωτικές ενέργειες.”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top