ΟΑΣΘ: Στη Δικαιοσύνη καταφεύγουν οι εργαζόμενοι

ΟΑΣΘ: Στη Δικαιοσύνη καταφεύγουν  οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, απευθύνθηκαν σήμερα στη Δικαιοσύνη και ζητάνε με προσωρινή διαταγή να εφαρμόσει η διοίκηση του Οργανισμού τα μέτρα προστασίας και ανάπαυσης των εργαζομένων.

Σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής , ζητώντας την ικανοποίηση τριών αιτημάτων: διπλές αναπαύσεις για το προσωπικό που εργάζεται με κυλιόμενο ωράριο, βελτίωση του κυκλώματος εργασίας και διενέργεια των παρακρατήσεων υπέρ του Ταμείου των Εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα, από τη ΔΑΣ ΟΑΣΘ, οδηγός του ΟΑΣΘ ακινητοποίησε λεωφορείο τη Δευτέρα λόγω πληρότητας που ξεπερνούσε το 65%. Ο οδηγός ενημέρωσε τον επόπτη βάρδιας και ακινητοποίησε το λεωφορείο στη στάση «Λευκός Πύργος» και περίμενε τη συνδρομή της υπηρεσίας.

Όπως σημειώνει η ΔΑΣ, «δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο περιστατικό».

«Παρά τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις τα λεωφορεία και γενικά τα ΜΜΜ συνεχίζουν να αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και όλα αυτά σε συνθήκες περιορισμού της κυκλοφορίας που σημαίνει ότι αντικειμενικά υπάρχει λιγότερο επιβατικό κοινό. Ο λαός πληρώνει με κίνδυνο τη ζωή του την πολιτική της απαξίωσης των ΜΜΜ που σκοπό έχει να δικαιολογήσει την ενίσχυση των ιδιωτών παρόχων συγκοινωνιακού έργου και ενοικίασης οχημάτων», επισημαίνει η ΔΑΣ.

Παράλληλα, ζητά να επιταχθούν άμεσα και όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία όλα τα διαθέσιμα ιδιωτικά μέσα (ΚΤΕΛ, Τουριστικά λεωφορεία κλπ) για να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.”…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ