ΟΑΣΘ: Tρεις νεκροί λόγω covid-19, 36 τα ενεργά κρούσματα

ΟΑΣΘ: Tρεις νεκροί λόγω covid-19, 36 τα ενεργά κρούσματα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τρεις εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έχασαν τη μάχη με τον covid-19 στη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων. Στο πρώτο θύμα, του Νοεμβρίου, προστέθηκαν δύο ακόμη θύματα του ιού, ένας υπάλληλος που εργαζόταν στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης και μόλις είχε συνταξιοδοτηθεί και ένας ακόμη, 49χρονος ηλεκτρονικός, που επίσης δούλευε στην ίδια τεχνική βάση.

Όπως είπε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΑΣΘ κ. Σκόδρας, ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει θύματα μεταξύ των οδηγών λεωφορείων, παρότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας εξυπηρέτησης της επιβατικής κίνησης σε συνθήκες δύσκολες λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του κορωνοϊού.

Στον ΟΑΣΘ τα κρούσματα που εκδηλώθηκαν έφτασαν συνολικά στα 96, αλλά σήμερα τα ενεργά δεν ξεπερνούν τα 36. Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 έχουν αποθεραπευτεί, ενώ σε τούτη τη χρονική φάση έχουν μειωθεί κατά πολύ και οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε καραντίνα, αφού είναι περί τους 100 όταν πριν ένα μήνα είχαν ξεπεράσει τους 350.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ προσπαθεί με ιχνηλατήσεις και τεστ να ελέγξει τη διασπορά του ιού γι΄αυτό και οι υπάλληλοι σε καραντίνα ήταν τόσο πολλοί κατά τις προηγούμενες εβδομάδες. Από εχθές συνεργείο του ΕΟΔΥ διενεργεί και πάλι rapid test στους υπαλλήλους του Οργανισμού, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 2.057 άτομα. Βεβαίως μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων, για λόγους προστασίας και όπως προβλέπεται από τις κυβερνητικές αποφάσεις, εργάζεται από το σπίτι.

Προστίθενται λεωφορεία στο στόλο του ΟΑΣΘ

Σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση λεωφορείων που μισθώθηκαν από την MED Bus & Truck του Ομίλου Παπαδάκη, ήδη έχουν ενταχθεί στο στόλο του ΟΑΣΘ 98 από τα 180 λεωφορεία της σύμβασης, ενώ ακόμη 20 οχήματα θα πάρουν πινακίδες αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από τα 50 λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από το Δήμο Λειψίας και παραχωρεί με χρησιδάνειο στον ΟΑΣΘ, έχουν ενταχθεί σε γραμμές του Οργανισμού εννέα και άλλα 16 βρίσκονται στο αμαξοστάσιο , μέχρι να ολοκληρωθεί το service, η τοποθέτηση κλιματιστικών και να πάρουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι για τα λεωφορεία που μίσθωσε ο ΟΑΣΘ, τη συντήρηση έχει αναλάβει στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεών της η MED Bus & Truck.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ