Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί στο Σέιχ Σου

Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί στο Σέιχ Σου

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι ψεκασμοί στο Σέιχ Σου με σκοπό την καταπολέμηση της Πευκοκάμπιας που αποτελεί μάστιγα για τα πευκοδάση, από το Δασαρχείο της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σκάρπου

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο αεροπλάνα, τα οποία συνολικά πραγματοποίησαν τρεις πτήσεις. “Στην ουσία παρασκευάζεται το φάρμακο επί τόπου, φορτώνεται στο αεροπλάνο, δίδεται η λήψη της άδειας απογείωσης και ξεκινάμε. Οι πιλότοι μας είναι έμπειροι. Έρχονται κάθε χρόνο. Γνωρίζουν την περιοχή. Έχουν φυσικά και τον χάρτη τους” αναφέρει η Αναπληρώτρια Δασάρχης, κ.Ελένη Αγγελίδου στο GR Times.

Περί τα 6.500 στρέμματα ψεκάστηκαν σήμερα με βιολογικό σκεύασμα και αφορά νοτιοδυτικές εκτάσεις του Σέιχ Σου, παράλληλα με την περιφερειακή οδό μέχρι και τα Πεύκα και πριν το Φιλίππειο. “Πρόκειται για βιολογικό σκεύασμα που δεν φέρει καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον και τους πολίτες, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το χρησιμοποιούμε από το 1983 συστηματικά για την καταπολέμηση της κάμπιας. Μέσα στο επόμενο διάστημα  θα έρθει ξανά κλιμάκιο του Ινστιτούτου Δασικών ερευνών για να ελέγξει τα αποτελέσματα και τον επόμενο Σεπτέμβρη ξανά, ώστε να δούμε πότε θα πραγματοποιήσουμε νέους ψεκασμούς” υπογραμμίζει η κ.Αγγελίδου.

Την χρηματοδότηση για τους φετινούς ψεκασμούς ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σίγουρα με τα χρόνια οι ειδικοί μπορούν να μιλούν για ύφεση του φαινομένου χάρη στους ψεκασμούς. “Η συγκεκριμένη κάμπια προσβάλει τα πευκοδάση που προκύπτουν από τεχνητές αναδασώσεις. Η εξάλειψή της έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και την υγεία των πεύκων, αλλά και τη δική μας, καθώς δεν έχουμε τόσες πολλές αλλεργίες” καταλήγει η κ.Αγγελίδου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top