ΟΛΘ ΑΕ: Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΟΛΘ ΑΕ: Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Την ΟΛΘ ΑΕ επισκέφθηκε σήμερα o Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Πολυκάρπου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ Α.Ε, Θάνο Λιάγκο, για τις πρόσφατες εξελίξεις στον λιμένα και την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας.

Παράλληλα, o κ. Πολυκάρπου ξεναγήθηκε μέσω της εντυπωσιακής τρισδιάστατης διαδραστικής μακέτας στο Λιμάνι και στη μελλοντική διαμόρφωσή του Προβλήτα 6 που αναβαθμίζει τη θέση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία και έχει ισχυρό και ευρύ κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα.

Οι συνδέσεις με Σόφια και Νις

Στη συνέχεια, ο κ. Λιάγκος αναφέρθηκε στην άμεση πρόσβαση του Λιμένα Θεσσαλονίκης στις βαλκανικές αγορές με τις απευθείας σιδηροδρομικές συνδέσεις από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σόφια (Βουλγαρία) και τη Νις (Σερβία), επισημαίνοντας ότι η ΟΛΘ Α.Ε. φιλοδοξεί να είναι ο κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ήδη η Ελλάδα συνδέεται με την Κύπρο και μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης με τακτικά εμπορικά δρομολόγια, συζητήθηκαν εκτενώς οι αμοιβαία επωφελείς προοπτικές για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των δύο χωρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ευρώπης σε επίπεδο κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορευματικών ροών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πιτσιλής: Έρχεται το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής – Αλλάζει η διαδικασία έκδοσης ενημερότητας (VIDEO -ΦΩΤΟ)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν στο Ελ. Βενιζέλος δύο 24χρονες με πάνω από 13 κιλά κοκαΐνη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top