ΟΛΘ: Πολλοί οι μνηστήρες για το κτίριο ΠΑΕΓΑ – Deloitte

ΟΛΘ: Πολλοί οι μνηστήρες για το κτίριο ΠΑΕΓΑ – Deloitte

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Πολλοί επίδοξοι μνηστήρες περιμένουν να μπούνε στο χορό για το μεγάλο κτίριο της ΠΑΕΓΑ, στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ενώ και η  Deloitte φέρεται να έχει ξεχωρίσει το ακίνητο των 13.700 τ.μ., σε αυτά που έχει προεπιλέξει για τη μετεγκατάσταση του ήδη μεγάλου κέντρου καινοτομίας που έχει δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη, το ονομαζόμενου Deloitte Alexander Competence Center.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, όσοι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κτίριο που μένει ανεκμετάλλευτο για χρόνια, θα πρέπει να περιμένουν την ΟΛΘ Α.Ε., να προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό για αυτό, όπως άλλωστε και για τα υπόλοιπα ακίνητα ( π.χ. διαθέσιμες αποθήκες) που της έχουν παραχωρηθεί στο πλαίσιο της σύμβασης που υπέγραψε με το ελληνικό δημόσιο.

Το κτίριο αυτό, που κτίστηκε το 1948 και είναι μάλλον το μεγαλύτερο εντός του ΟΛΘ (σ.σ. μεγαλύτερο και από το διατηρητέο του Παλιού Τελωνείου)  τραβάει το ενδιαφέρον property developers και επιχειρήσεων, καθώς  είναι ένα από τα ελάχιστα μεγάλα ακίνητα στο κέντρο της πόλης.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο που μάλλον χρειάζεται στατική ενίσχυση, χωρίζεται σε δύο όγκους από την διαμήκη στοά – αίθριο,  που βρίσκεται στο μέσον  του. Ακριβώς επειδή χωρίζεται σε δύο όγκους, η αξιοποίησή του μπορεί να καταστεί ευκολότερη.

Επόμενο είναι, η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε., να θέλει να εκμισθώσει το κτίριο της ΠΑΕΓΑ το ταχύτερο δυνατόν, αφ’ ενός για να έχει έσοδα από την εκμετάλλευσή του και, αφ’ ετέρου για να μην αναγκαστεί, με δαπάνες της Εταιρείας, να προχωρήσει στην αποκατάστασή του, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να απαιτήσει ως και 8- 9 εκατ. ευρώ.

ΟΛΘ: Σύντομα αποφάσεις για την αξιοποίηση των ακινήτων

Το θέμα της εκμίσθωσης του κτιρίου ΠΑΕΓΑ όπως και των άλλων διαθέσιμων ακινήτων εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΘ, θα απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του, άμεσα και μόλις υπάρχουν τα τεχνικο-οικονομικά στοιχεία πάνω στα οποία θα πατήσουν οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος και οι διαγωνισμοί.

Πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι στο διαγωνισμό για το κτίριο της ΠΑΕΓΑ θα εκδηλωθούν πολλές συμμετοχές, επειδή το ακίνητο, πέραν του μεγέθους του, έχει ευκολότατη πρόσβαση στην οδό Καρατάσου και την 26ης Οκτωβρίου, ενώ οι χρήστες του κτιρίου θα μπορούν εύκολα να έχουν και άλλες εξυπηρετήσεις, εντός και εκτός ΟΛΘ ( π.χ. χώρους στάθμευσης).

Άλλωστε η λειτουργία εντός των ορίων του ΟΛΘ, τοποθετεί τους χρήστες σε μία  περιοχή που είναι το business center της Θεσσαλονίκης στο εμπόριο, τα χρηματο-οικονομικά, τις ναυτιλιακές υπηρεσίες,  τη διαχείριση πόρων και υπηρεσιών στις μεταφορές και τα logistics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σερβικό ενδιαφέρον για το νέο dry port του ΟΛΘ

«Τρέχει» πλέον η οδική σύνδεση ΟΛΘ με ΠΑΘΕ- Ικανοποίηση Κ. Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΟΛΘ: ΜoU με την Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top