Ωραιόκαστρο: e-εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821 στις 6 μμ

Ωραιόκαστρο: e-εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821 στις 6 μμ

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «1821-2021: 200 χρόνια Ελλάδα Ελεύθερη», διοργανώνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, καλούν τους πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom σήμερα, Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, στις 6 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του καναλιού του Δήμου Ωραιοκάστρου στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCyA3QtfBQpgjTqvrqzqQRcA/featured).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σίσσυ Γκίκα και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Καραθανάσης, ο οποίος θα αναφερθεί στο ρόλο που διαδραμάτισε η Θεσσαλονίκη κατά την κήρυξη της Επανάστασης.

Επίσης, στην εκδήλωση θα μιλήσει για το ρόλο της Εκκλησίας στην Ελληνική Επανάσταση ο πατήρ Νικόλαος Μοναστηρίδης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Θα συμμετέχουν η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Λία Δρόσου, οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελος Χατζηαντωνίου και Σταύρος Μαρμαρίδης, αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου, Νικόλαος Νταμπαλής και ο ποιητής, Ευάγγελος Δρόσος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ