Ωραιόκαστρο: Η Μ. Συρεγγέλα σε e-εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Ωραιόκαστρο: Η Μ. Συρεγγέλα σε e-εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

«Γιορτή της Γυναίκας, Γιορτή της Ισότητας» ήταν το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής, 7 Μαρτίου, η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, η πρόεδρος Χριστίνα Ζάπρα, και ο Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη», με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Στον χαιρετισμό της η υφυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας, για να στηρίξει τις γυναίκες, να περιορίσει τα φαινόμενα βίας και να ενισχύσει την ισότητα των φύλων. Τόνισε επίσης πως τόσο η ίδια, όσο και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας είναι στη διάθεση του Δήμου Ωραιοκάστρου για την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την οικογένεια και την ισότητα των φύλων και την υλοποίηση σχετικών δράσεων.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ευχαρίστησε την κ. Συρεγγέλα για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση και για την ουσιαστική συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Τσακίρης επισήμανε πως στο Δήμο Ωραιοκάστρου, «διατηρούμε τις γυναίκες σε ρόλο πραγματικά πρωταγωνιστικό: Γυναίκα στη θέση της Γενικής Γραμματέας του Δήμου, γυναίκα στη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, γυναίκα στη θέση της αντιδημάρχου Καθημερινότητας, γυναίκα η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού και ισότητας των δύο φύλων».

«Στον Δήμο Ωραιοκάστρου δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη συμμετοχή των γυναικών και την ισότιμη μεταχείρισή τους σε όλα τα επίπεδα. Με δράσεις και εκδηλώσεις θα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα του Δήμου μας», σημείωσε η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, με την ανακήρυξή της σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη», από την πρόεδρο του Συλλόγου, Άννα Ραφαηλίδου.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η Χριστίνα Αθανασιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας ΑΠΘ, με θέμα: «Γυναίκες, εργασία και οικογένεια: Σύγκρουση ή ισορροπία;», η Ευγνωσία Ραφτοπούλου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, με θέμα: «Η Γλώσσα κόκκαλα δεν έχει… 10 ερωτήσεις για την ισότητα των φύλων» και ο Θεόδωρος Κουτρούκης, αναπληρωτής καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα: «Η εργαζόμενη γυναίκα στην εποχή της πανδημίας».

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω του καναλιού του Δήμου Ωραιοκάστρου στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=1KOdkmqarTE).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Οι γυναίκες γιατροί στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορωνοϊό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ