ΠΑΜΑΚ: Καταλύτης για τη διεθνοποίηση των σπουδών η επίσκεψη εκπροσώπων 23 αμερικανικών πανεπιστημίων

ΠΑΜΑΚ: Καταλύτης για τη διεθνοποίηση των σπουδών η επίσκεψη εκπροσώπων 23 αμερικανικών πανεπιστημίων

Τα εγκωμιαστικά σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education – IIE) των ΗΠΑ, Allan E. Goodman, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας 23 αμερικανικών πανεπιστημίων που επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την περασμένη Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022, απέσπασε η διοργάνωση εξειδικευμένων ομάδων εργασίας μεταξύ καθηγητών του Πανεπιστημίου και των Αμερικανών ομολόγων τους.

Όπως επισήμανε ο κ. Goodman κατά τις επαφές του με τα στελέχη του Πανεπιστημίου, η πρωτοβουλία αυτή έδωσε τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να επικοινωνήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς οι ομάδες εργασίας έφεραν σε επαφή επιστήμονες με συναφή αντικείμενα και τη δυνατότητα να διερευνήσουν καλύτερα τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των αμερικανικών Ιδρυμάτων και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την ίδια εικόνα αποκόμισε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι η επίσκεψη των Αμερικανών πανεπιστημιακών έχει τις προοπτικές να λειτουργήσει σαν καταλύτης στη διεθνοποίηση των σπουδών του Πανεπιστημίου και να επιταχύνει τις συνεργασίες σε τομείς που το Ίδρυμα εξειδικεύεται.

Νωρίτερα, ο κ. Κατρανίδης είχε υποδεχθεί την πολυπληθή αμερικανική αντιπροσωπεία και τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που τη συνόδευαν, στην Αίθουσα Συνεδρίων «Καθηγητής Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης». Εκεί έκανε μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση του Ιδρύματος στους Αμερικανούς πανεπιστημιακούς, οι οποίοι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του International Academic Partnership Program/IAPP-Greece, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την ενίσχυση των ακαδημαϊκών σχέσεων των δύο χωρών.

Ακολούθησε η περιήγηση των ξένων επισκεπτών στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες που απολαμβάνουν οι φοιτητές/τριες του Ιδρύματος, για να καταλήξουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου έγιναν οι εξειδικευμένες επαφές με τους συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε πέντε επιστημονικά πεδία τα οποία διδάσκονται στο Ίδρυμα: α) Οικονομικών Επιστημών, καθώς και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, β) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, γ) Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, δ) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, καθώς και Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και ε) Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλκοόλ: Γιατί θέλουμε αλμυρά όταν πίνουμε – Το κόλπο να μην παχύνουμε

Προσωρινός ανάδοχος για 17 νέες σχολικές μονάδες-Γ. Καραγιάννης: Σημαντική ημέρα για την Κ. Μακεδονία

Τουρκία: Ο εισαγγελέας ζήτησε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων Ιμάμογλου

ΠΟΒΑΚΩ: Μεγάλη η επιτυχία της 36ης KOSMIMA

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top