Παπαϊωάννου: Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση στη Θεσσαλονίκη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παπαϊωάννου: Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση στη Θεσσαλονίκη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση, δεν εφησυχάζουμε», επισήμανε για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Αναφερόμενος στα νέα αποτελέσματα των μετρήσεων που γίνονται καθημερινά από τη διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ για το επίπεδο συγκέντρωσης του κορωνοϊού στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για μια συνεχιζόμενη τάση ανόδου, η οποία, όμως, «δεν είναι αυτή τη στιγμή εκρηκτική», όπως συνέβαινε με τις αντίστοιχες μετρήσεις στα τέλη Οκτωβρίου.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ που διενεργεί την έρευνα του γονιδιώματος του SARS-COV-2 στα αστικά απόβλητα, δεν υπάρχει λόγος για αυστηρότερο lockdown. «Με βάση τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία που γνωρίζουμε, δεν είναι απαραίτητη η λήψη πιο αυστηρών μέτρων στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε συνολική αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης κατά 345%.

Δεν ανοίγουν τα Πανεπιστήμια

Επίσης, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τη Δευτέρα τα Πανεπιστήμια ακόμη και για τους τελειόφοιτους.

Το θέμα, όπως είπε χτες στο GRTimes.gr, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος θα συζητηθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Τέλος. ο κ. Παπαϊωάννου ρωτήθηκε και τη σημαντική επιτυχία του ΑΠΘ που θα συντονίζει ένα από τα τρία μεγαλύτερα ερευνητικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή 33 εταίρων (ακαδημαϊκά ιδρύματα, ινστιτούτα και εταιρείες) από 12 ευρωπαϊκές χώρες!

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ