Παπαϊωάννου: Ανησυχητικό μίγμα ιικού φορτίου-κρουσμάτων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παπαϊωάννου: Ανησυχητικό μίγμα ιικού φορτίου-κρουσμάτων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την ανησυχία του για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργούνται από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Ευτυχώς δεν φύγαμε πάνω από τα 300 κρούσματα ημερησίως», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, ενώ έκανε λόγο για «ανησυχητικό μίγμα» όταν αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου και στην αύξηση των κρουσμάτων που αφορούν τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία ανιχνεύονται πλέον στα λύματα. Ειδικά ως προς τις μεταλλάξεις, επισήμανε πως θα έχει ενδιαφέρον η άποψη των επιδημιολόγων για το ιικό φορτίο των ασθενών που μολύνθηκαν από το βρετανικό ή το νοτιοαφρικανικό στέλεχος το οποίο ενδεχομένως να υψηλότερο σε σχέση με το ιικό φορτίο του SARS-COV-2.

Πάντως, στην παρούσα φάση το ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τις αρχές και με τα τέλη Νοεμβρίου, αλλά με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων.

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε επίσης την επιμονή της παρουσίας του ιού στη Θεσσαλονίκη και τη σταδιακή αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία της περιοχής.

Αναφερόμενος, τέλος, στον τερματισμό της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ τόνισε πως το Αριστοτέλειο προχωρά πιο ενωμένο παρά διχασμένο.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ