Παπαϊωάννου: Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παπαϊωάννου: Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στη σημασία της προσωπικής ευθύνης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού με τον οποίο «δεν έχουμε τελειώσει» ακόμη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, η μάσκα και η αποφυγή άσκοπου συγχρωτισμού μπορούν να  οδηγήσουν στη συνέχιση της σχετικής μείωσης που καταγράφεται στο ιικό φορτίο από την Παρασκευή 14 Μαΐου, ώστε να υπάρξει τελικά η αποκλιμάκωση.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που δείχνουν μείωση στη συγκέντρωση του SARS-COV-2 στα αστικά λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος o πρύτανης και επικεφαλής διεπιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ που διεξάγει τις μετρήσεις έκανε λόγο για «ενθαρρυντικό σημάδι μετά την ανοδική τάση που διαπιστώθηκε το προηγούμενη διάστημα». Επίσης, ανέδειξε ακόμη μια παράμετρο την οποία θα μελετήσουν οι επιστήμονες και έχει σχέση με τις μετρήσεις του σαββατοκύριακου. Οι μετρήσεις αυτές ενδέχεται να δείχνουν μείωση του ιικού φορτίου λόγω της μετακίνησης των ασυμπτωματικών πολιτών -κυρίως δε των νέων- εκτός νομού και γι’ αυτό θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο» των ειδικών.

Η εξεταστική του Ιουνίου

Ο κ. Παπαϊωάννου ρωτήθηκε επίσης για το ποιες δραστηριότητες έχουν επανεκκινήσει στο ΑΠΘ, για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η εξεταστική του Ιουνίου αλλά και για τις νέες διακρίσεις και πρωτοβουλίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαϊωάννου το 95% των εξετάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και οι σχετικές αποφάσεις των Τμημάτων θα έχουν ληφθεί έως το τέλος του Μαΐου.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου στη Μαρία Σαμολαδά:

a

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top