Παπαϊωάννου: Η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παπαϊωάννου: Η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η πτώση των κρουσμάτων θα αρχίσει να γίνεται εμφανέστατη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου. Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Παπαϊωάννου έχει από χτες στα χέρια του τα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης των συγκεντρώσεων του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα αστικά απόβλητα του πολεδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που δείχνουν βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης. Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης, «χαμογελάμε, όμως δεν εφησυχάζουμε και ακολουθούμε ισχυρά και σκληρά τα μέτρα».

Όπως ο ίδιος εξήγησε η μέση τιμή της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου είναι 50% κάτω σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και «η κατάσταση καλυτερεύει. Η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει. Η μείωση των κρουσμάτων θα αρχίσει να φαίνεται εντός της εβδομάδας και στις αρχές της επόμενης», είπε ο κ. Παπαϊωάννου, ενώ επισήμανε πως στην αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής εικόνας της Θεσσαλονίκης έχει συμβάλει και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

Επίσης ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε και στο «πράσινο φως» που δόθηκε από τη σύγκλητο του  ΑΠΘ στο ξενόγλωσσο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) το οποίο έχει σχεδιάσει το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας. Είναι απόφαση -σταθμός για την ακαδημαϊκή ιστορία του ΑΠΘ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου και επανέλαβε πως το αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής που δεν θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ