Παπαϊωάννου: Κοντά στο «καμπανάκι συναγερμού» η Θεσσαλονίκη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παπαϊωάννου: Κοντά στο «καμπανάκι συναγερμού» η Θεσσαλονίκη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Δεν φαίνεται ούτε τάση οριζοντίωσης, ούτε συζητάμε ακόμη για τάση αποκλιμάκωσης στο ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Αναφερόμενος στις μετρήσεις που διεξάγει στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε πως καταγράφεται «ήπια αυξητική τάση» προσθέτοντας ωστόσο πως το ιικό φορτίο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. «Είμαστε σε επίπεδο πρώτης εβδομάδας Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε πως «βρισκόμαστε κοντά στο καμπανάκι του συναγερμού».

Ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ακόμη πως στη Θεσσαλονίκη είναι κυρίαρχη η βρετανική μετάλλαξη -η οποία ανιχνεύεται σε ποσοστό πλέον του 90% στα λύματα-, κάτι που δικαιολογεί και την τόσο μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Τέλος, ο πρύτανης του ΑΠΘ αναφέρθηκε και στη νέα διεθνή διάκριση του Τομέα Κλασικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ