Παπαστεργίου: Αν έρθει τώρα το 3ο κύμα θα δούμε άσχημες καταστάσεις (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παπαστεργίου: Αν έρθει τώρα το 3ο κύμα θα δούμε άσχημες καταστάσεις (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια διατύπωσε ο ακτινολόγος, επιμελητής Α’ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Παπαστεργίου εξέφρασε την ελπίδα να μην ζήσουμε την έξαρση της πανδημίας που καταγράφεται αυτή την περίοδο σε άλλες ευρωπαϊκές αλλά και στις γειτονικές χώρες υπογραμμίζοντας αυτό θα εξαρτηθεί από την πολιτεία, από τους πολίτες και από την πορεία του εμβολιασμού. Πάντως, αν έρθει τώρα το τρίτο κύμα τα πράγματα -όπως είπε- θα είναι πολύ χειρότερα και θα δούμε άσχημες καταστάσεις, καθώς ήδη «τα νοσοκομεία είναι μισογεμάτα,  το προσωπικό κουρασμένο και η κοινωνία εξαντλημένη».

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαστεργίου, στις 2 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονταν 6 ασθενείς σε ΜΕΘ και 24 σε απλές κλίνες, ενώ μέσα σε 15 -20 μέρες »φθάσαμε στα όριά μας» με 43-44 ασθενείς σε ΜΕΘ και ξεπερνώντας τους 200 σε απλές κλίνες covid. Παραθέτοντας δε στοιχεία για την εφημερία του «Παπαγεωργίου» που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί ο κ. Παπαστεργίου είπε πως η εικόνα είναι καλή, αλλά οι αριθμοί των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ και απλές κλίνες είναι τετραπλάσιοι σε σχέση με την 2α Νοεμβρίου. Οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό δεν ξεπερνούν τις 20, ενώ και η κατάσταση στις ΜΕΘ δείχνει να αποκλιμακώνεται, καθώς νοσηλεύονται περίπου 25 άτομα (έναντι 43-44 που νοσηλεύονταν όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας είχε χτυπήσει «κόκκινο») και 70 σε απλές κλίνες. Όμως, «για  να φτάσουμε στις αρχές Νοεμβρίου που είχαμε 6 ασθενείς σε ΜΕΘ και 24 σε απλές έχουμε ακόμη δρόμο».

Αναφερόμενος στη διαδικασία εμβολιασμού ο κ. Παπαστεργίου διαπιστώνει κενό στην οργάνωση και στην ενημέρωση των πολιτών αλλά και το εξής παράδοξο: Γιατροί Κέντρων Υγείας τα οποία είναι εμβολιαστικά κέντρα μεταβαίνουν σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν το εμβόλιο!

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top