ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Η Ελένη Χριστιά υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Η Ελένη Χριστιά υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης

Υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής θα είναι η Ελένη Χριστιά η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρετζίκι (Πεύκα).

«Μας αξίζει ένα αύριο με αξιοπρέπεια και επίκεντρο τον άνθρωπο». Με αυτά τα λόγια η Ελένη Χριστιά εξηγεί για ποιον λόγο, μεταξύ άλλων, συμμετέχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ενώ σε ανάρτησή της στα social media επισημαίνει με νόημα πως «ποτέ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, ούτε στα καλά και στην εποχή των παχιών αγελάδων, ούτε όταν το καράβι βούλιαζε κι οι περισσότεροι έφευγαν, για να προλάβουν καμπίνες σε άλλα σαπιοκάραβα φρεσκοβαμμένα και καλογυαλισμένα, ακριβώς την ώρα που έπιαναν το λιμάνι της εξουσίας»

Ποια είναι η Ελένη Χριστιά

Με καταγωγή από την Ήπειρο και την Καστοριά, η Ελένη Χριστιά αποφοίτησε από το Γ΄ Λύκειο Θηλέων Θεσσαλονίκης επί της Καρόλου Ντηλ. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Marketing, Management, Διοίκησης Επιχειρήσεων και γαλλικής γλώσσας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασιακής της πορείας στην ασφαλιστική αγορά και στον ΟΚΑΝΑ παρακολούθησε επιμορφωτικά προγράμματα (marketing –management, τρόποι αντιμετώπισης εξαρτήσεων, θεραπευτικές προσεγγίσεις, ανταλλαγές τεχνογνωσίας με εταίρους της ΕΕ, Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης στον κοινωνικό και εργασιακό ιστό, τρόποι δικτύωσης κοινωνικών φορέων, κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα, ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων κα)

Έχει μία κόρη -η οποία είναι Λογοπεδικός Λογοθεραπεύτρια και ασχολείται με ΑμεΑ και με παιδιά που έχουν θέματα λόγου, μάθησης, διάσπασης προσοχής και αντικοινωνικών συμπεριφορών- και μία εγγονή.

Εργασιακή εμπειρία και κοινωνική δράση

Η εργασιακή εμπειρία της Ελένης Χριστιά είναι πολύπλευρη και -όπως λέει και η ίδια- τη βοήθησε πολύ «στο να κατανοώ και να αφουγκράζομαι όλους τους συμπολίτες μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο τομέα που εργάζονται».

Ξεκίνησε από πωλήτρια, συνέχισε ως συμβασιούχος στην Ολυμπιακή Αεροπορία από το 1988 έως το 1990, από το 1990 έως το 1993 εργάστηκε ως ασφαλιστική σύμβουλος φτάνοντας μάλιστα έως τη θέση της assistant manager, ενώ παράλληλα ήταν εκπαιδεύτρια νέων ασφαλιστικών συμβούλων. Το 1993 επέστρεψε στην Ολυμπιακή Αεροπορία εκ νέου ως συμβασιούχος με την εφαρμογή του νόμου Πεπονή.

Στα ενδιάμεσα διαστήματα των συμβάσεων, εργαζόταν σε διάφορες δουλειές «προκειμένου να τα βγάλω πέρα», ενώ το 1997 κατέθεσε τα χαρτιά της στον νεοϊδρυθέντα Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών και προσλήφθηκε σύμφωνα με τα τυπικά της προσόντα ως Διοικητικό Στέλεχος. Από το 1997 έως και σήμερα εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ.

Στη διάρκεια της εργασιακής της πορείας στον ΟΚΑΝΑ υπήρξε διοικητικό στέλεχος στην Α΄ Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, έως το 2002. Το 2002 της ανατέθηκε η δημιουργία του παραρτήματος του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης του ΟΚΑΝΑ (ΕΚΚΕΕ) , στη Θεσσαλονίκη. Έργο μεγαλόπνοο και υποστηρικτικό για τα μέλη των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ.

Από το 2003 έως και τον Απρίλιο του 2018 υπήρξε υπεύθυνη του παραρτήματος ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ. Οι αρμοδιότητές της αφορούσαν στην υλοποίηση Αυτοχρηματοδοτούμενων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Επανένταξης, τη συγγραφή και υποβολή προτάσεων, τον συντονισμό έργων, την υλοποίηση έργων ΚΠΣ και ΕΣΠΑ, δράσεις δικτύωσης κοινωνικών φορέων, δράσεις ενημέρωσης ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας, δράσεις προβολής και δημοσιότητας, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των μελών των προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ, και υποστήριξη των μελών σε θέματα που απαιτούσαν την δική μας παρέμβαση.

Τον Απρίλιο του 2018 -επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- μετακινήθηκε σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ ως διοικητική υπάλληλος, καθώς μπήκε λουκέτο στο ΕΚΚΕΕ.

Παράλληλα η κυρία Χριστιά συμμετείχε σε παρεμβάσεις πεδίου (street working) σε χώρους συγκέντρωσης (πιάτσες) χρηστών ουσιών, αλκοολικών και εκδιδόμενων, με στόχο την προσέγγιση και την ένταξή τους σε θεραπευτικά προγράμματα και ενημέρωση.

Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας, «Θετική Φωνή», συμμετείχε σε δράσεις προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, πρόληψης, ενημέρωσης, καταγραφής και παραπομπής για θεραπεία. Παράλληλα συμμετείχε σε δράσεις του ΟΚΑΝΑ και της Κοινωνικής Αντιδημαρχίας του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορούσαν σε αστέγους και τη φιλοξενία τους στο Φιλοξενείο αστέγων.

Κομματική και συνδικαλιστική δράση

Η Ελένη Χριστιά είχε και έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Ειδικότερα:

• Μέλος της επιτροπής αγώνα των Συμβασιούχων Ολυμπιακής Αεροπορίας (Θεσσαλονίκη)
• Γραμματέας Οργάνωσης χώρου δουλειάς Ολυμπιακής Αεροπορίας ( κοινωνικοποιημένος τομέας)
• Γραμματέας & Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.
• Μέλος του Τομεακού Γραφείου του Κοινωνικοποιημένου τομέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης.
• Υποψήφια στις εκλογές Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (2002).
• Γραμματέας της Οργάνωσης Χώρου δουλειάς του ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης (Τομέας Υγείας)
• Την -δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ- περίοδο 2012-2015 ήταν τρεις συνεχόμενες φορές υποψήφια βουλευτής στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
• Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Α΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Υγείας & Πρόνοιας Θεσσαλονίκης.
• Και από την Κυριακή 29-1-2023 μετά από ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Α΄ Θεσσαλονίκης και με την παρότρυνσή της είναι υποψήφια βουλευτής στην Α΄ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Κοινωνική δραστηριότητα

Πολλούς τομείς «αγκαλιάζει» και η κοινωνική της δραστηριότητα. Μεταξύ των δράσεων στις οποίες συμμετείχε ή συμμετέχει είναι:

• Δράσεις Ενημέρωσης Ευαισθητοποίησης του Ευρύτερου Κοινωνικού Συνόλου/ Δράσεις Προάσπισης της Δημόσιας Υγείας /Δράσεις Στήριξης , Καλών Πρακτικών & Επανένταξης στον Επαγγελματικό & Κοινωνικό Ιστό της Πόλης των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων
• Οργάνωση Ημερίδων ,Συνεδρίων, Εκθέσεων , Πολιτιστικών εκδηλώσεων
• Μέλος της επιτροπής του ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ των Θεραπευτικών Προγραμμάτων ν. Θεσσαλονίκης ( ΟΚΑΝΑ, ΑΡΓΩ ΨΝΘ, ΙΑΝΟΣ ΨΝΘ, ΚΕΘΕΑ, ΜΕΘΕΞΙΣ, ΠΠΑ ΑΠΘ ΟΚΑΝΑ) 2013-2015
• Συντονισμός λειτουργίας του Φιλοξενείου αστέγων του δ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.
• Εκπρόσωπος ΟΚΑΝΑ στο Εθελοντικό Δίκτυο Θεραπευτικών Προγραμμάτων Θεσσαλονίκης κατά των εξαρτήσεων (ΟΚΑΝΑ, ΑΡΓΩ ΨΝΘ, ΙΑΝΟΣ , ΚΕΘΕΑ, ΜΕΘΕΞΙΣ)
• Εκπαιδεύτρια σε εθελοντές street workers του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Συγγραφή χρονογραφημάτων

Στον ελεύθερο χρόνο της η Ελένη Χριστιά γράφει χρονογραφήματα και μυθιστορήματα, αλλά και να βρίσκεται στο πλευρό ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Άλλωστε, όπως λέει η ίδια «το να είσαι Σοσιαλιστής αποτελεί στάση ζωής κι όχι ανέλιξης κι απανθρωπιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε η τροπολογία-μπλόκο για τη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι η εξουσία, για την εξουσία

Ανδρουλάκης: «Έχουμε χρέος το ΠΑΣΟΚ να μην αγκυροβολήσει στο παρελθόν»

ΠΑΣΟΚ: Στη δημοσιότητα ο κατάλογος των υποψήφιων βουλευτών

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top