ΠΕΔΚΜ: Ειδική συνεδρίαση για εκλογικό νόμο και αντιπλημμυρικά έργα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΠΕΔΚΜ: Ειδική συνεδρίαση για εκλογικό νόμο και αντιπλημμυρικά έργα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στη διεξαγωγή μιας νέας συνεδρίασης, διευρυμένης αυτή τη φορά, προχωρά άμεσα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα του εκλογικού νόμου, αλλά και των αντιπλημμυρικών έργων, για το οποίο όπως αποφασίστηκε σήμερα, θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος 

Σ’ ότι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση και τα θέματα που συζητήθηκαν, αποφασίστηκε να εκφραστεί για άλλη μια φορά ομόφωνα η αντίθεση της ΠΕΔΚΜ στην επιβολή τέλους ταφής των απορριμμάτων που θα φέρει αναγκαστική αύξηση τελών και πολλά προβλήματα στους προϋπολογισμούς των δήμων σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και παράλληλα ομόφωνα υιοθετήθηκε η εισήγηση του Σίμου Δανιηλίδη ώστε να εκφραστεί η αντίθεση της ΠΕΔΚΜ στην απόφαση ακύρωσης του ΣτΕ  κατά την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τέλος αποφασίστηκε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της ΠΕΔΚΜ τον ερχόμενο Ιανουάριο να βραβευτεί ο Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, ο διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής του Παπανικολάου για την προσφορά του στο τομέα της υγείας τον οποίο υπηρετεί περισσότερα από 43 συναπτά έτη.

Ο νέος εκλογικός νόμος διορθώνει αρκετά από τα προβλήματα του προηγούμενου

«Ο νέος εκλογικός νόμος έρχεται να διορθώσει αρκετά από τα προβλήματα που δημιούργησε ο προηγούμενος, ο οποίος οδήγησε 100 περίπου δήμους στη διάλυση και την ακυβερνησία. Κάτι που είχαμε προβλέψει βέβαια. Το κακό με τον καινούργιο νόμο είναι ότι δεν απέφυγε τον κομματικό και παραταξιακό πειρασμό και επέβαλε το 42%-43%. Αυτό είναι ένα τραγικό λάθος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να έχει αναβαθμισμένο ρόλο από τη στιγμή που ασχολείται με μεγάλα και σοβαρά ζητήματα, πρέπει να έχει πλατιά λαϊκή δημοκρατική νομιμοποίηση» τόνισε χαρακτηριστικά από την πλευρά ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.  

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης υπογράμμισε πως «τα θέματα που μας απασχολούν είναι η διαμόρφωση των τελικών μας θέσεων για τον εκλογικό νόμο, για τον οποίο κατά βάση είμαστε θετικοί, αλλά και το τέλος ταφής απορριμμάτων. Σ’ αυτό το ζήτημα η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν μπορούν οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον κόστος 20 ευρώ τον τόνο. Οπότε ή θα πρέπει να ανασταλεί ο νόμος ή να γίνει αναλογικότερος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top