Πέτσας: Άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση (VIDEO)

Πέτσας: Άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση (VIDEO)

Την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση αλλά και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το κεντρικό κράτος, προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως ανέφερε ο κ. Πετσας μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρο Καλαφάτη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, “είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις τομές τις οποίες μας έχει εξουσιοδοτήσει ο πρωθυπουργός και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του για να κάνουμε σε θεσμικό και αναπτυξιακό επίπεδο”.

Όπως είπε στη συνέχεια, ήδη έχει συζητηθεί σε θεσμικό επίπεδο το θέμα του εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση και θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο αυτού του μήνα.

“Είμαστε κρίκοι στην ίδια αλυσίδα και είμαστε ενωμένοι κράτος, περιφέρειες και δήμοι για να φέρουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα”, τόνισε.

Το δεύτερο θεσμικό ζήτημα, όπως είπε ο κ. Πέτσας, είναι το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων, και κυρίως των σχέσεων της αποκεντρωμένης διοίκησης με τις περιφέρειες που αναμένεται να συζητηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημαντικές χαρακτήρισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας τις παραπάνω πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλα ότι απόψε συζητήθηκε η δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης των περιφερειών, ιδιαίτερα από τους εθνικούς πόρους αλλά και από προγράμματα όπως είναι το “Αντώνης Τρίτσης” το οποίο τρέχει αυτή την στιγμή.

“Πιστεύουμε ότι οι περιφέρειες μπορούν και πρέπει να έχουν έναν ουσιαστικό ρόλο στην διαμόρφωση αυτού του προγράμματος και στην απορρόφηση των κονδυλίων του Αντώνης Τρίτσης”, τόνισε.

Το επόμενο διάστημα, όπως είπε στη συνέχεια, “έχουμε μπροστά μας μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο Εσωτερικών υπό την νέα ηγεσία του “, πρόσθεσε.

” Δρομολογείται ήδη μια σειρά σημαντικών θεσμικών παρεμβάσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών. Μέσα σε ένα κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας με την κεντρική Μακεδονία στόχος είναι να υπάρξει ένα θετικό αποτύπωμα τόσο στην κ. Μακεδονία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα”, δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης, προσθέτοντας ότι: ”Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ώστε όλοι οι πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης να τύχουν της ευεργετικής επίδρασης αυτών των θεσμικών παρεμβάσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ