Πέτσας: Θα στηρίξουμε το σχέδιο Μάρσαλ του Δ. Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Πέτσας: Θα στηρίξουμε το σχέδιο Μάρσαλ του Δ. Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Για θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση συζήτησαν σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό Μέγαρο, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει πολύ σημαντικά σχέδια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και πραγματικά θα αλλάξουν την όψη της πόλης. “Ένα σχέδιο Μάρσαλ, όπως το έχετε ονομάσει, και νομίζω είναι όχι μόνο σε ύψος ποσού, αλλά και ως προς τον συνδυασμό προτάσεων σε διαφορετικές κατηγορίες του προγράμματος που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά την αλλαγή αυτής της όψης”, τόνισε απευθυνόμενος στον δήμαρχο, προσθέτοντας ότι: “Εμείς θα είμαστε δίπλα να στηρίξουμε οποιοδήποτε σοβαρό σχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών”.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του εκλογικού νόμου, τα έργα του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”, με τον κύριο Πέτσα να διαβεβαιώνει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι “όλα αυτά θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα”.

“Ό,τι εκκρεμότητα υπάρχει θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Συζητήσαμε και για νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Από εκεί και πέρα έχουμε το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων. Θα είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία όλο το επόμενο χρονικό διάστημα κι ελπίζω την επόμενη φορά πολλά από τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα να έχουν λυθεί”, υπογράμμισε.

“Χαιρόμαστε που οι συνθήκες είναι τέτοιες που υποδεχόμαστε τον υπουργό. Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά είναι καλύτερα και η αγορά ανοίγει και λειτουργεί. Συζητήσαμε για μια μεγάλη ατζέντα που έχει να κάνει με την Τοπική και την ουσιαστική συνεργασία με το υπουργείο. Παρουσίασα τα θέματα της πόλης, τις δομές των δήμων και τους πόρους και τα έργα της πόλης”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Θέλουμε κοντά τη βοήθεια του υπουργείου, της κυβέρνησης. Είναι μια διαρκής προσπάθεια και υπάρχει ένας διαρκής δίαυλος συνεργασίας. Περιμένουμε και το νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι θέμα λίγων ημερών. Χαίρομαι που ο υπουργός βρίσκεται κοντά στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

“Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σκοπεύει να λειτουργήσει ως καταλύτης, ως επιταχυντής των οποιοδήποτε έργων ή αναπτυξιακών πρωτοβουλιών σχεδιάζονται, δρομολογούνται ή υλοποιούνται στο δήμο Θεσσαλονίκης. Το άγαστο κλίμα συνεργασίας που υπάρχει αποτελεί και την καλύτερη εγγύηση για την ευόδωση με τελικό ωφελούμενο τον Θεσσαλονικιό”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Ο Στέλιος Πέτσας, συναντήθηκε νωρίτερα με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ αναφέρθηκε και στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ