Πιερρακάκης: Το 1 δισ. θα πιάσουν οι ψηφιακές συναλλαγές το 2022

Πιερρακάκης: Το 1 δισ. θα πιάσουν οι ψηφιακές συναλλαγές το 2022

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Το 2022 οι ψηφιακές συναλλαγές πολιτών με τη δημόσια διοίκηση θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο όταν το 2018 ήταν μόλις 8,8 εκατ. , δηλαδή ούτε μία ανά κάτοικο.

Αυτό το άλμα επιτεύχθηκε επειδή η κυβέρνηση έκανε την κρίσιμη αλλαγή , εισάγοντας τη διαλειτουργικότητα στα συστήματα και μητρώα Υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, όπως είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό διεξάγεται αυτή την ώρα στο Beyond Summit με συνομιλητές τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Σταύρο Καλαφάτη και συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Οικονόμου.

Η λογική που λειτούργησε στην πράξη, ήταν η δημιουργία μίας ομπρέλας κάτω από την οποία τέθηκαν οι ψηφιακές υπηρεσίες προς τον πολίτη, το gov.gr.

“Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κερδίζουμε χρόνο, αλλά κυρίως οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπαίνουν στο επίκεντρο του κυβερνητικού έργου”, είπε ο κ. Πιερρακάκης προσθέτοντας:

“Δεν κάνουμε μεγάλες εξαγγελίες, κάνουμε πολλά μικρά βήματα, το ένα μετά το άλλο. Έτσι από τις 503 ψηφιακές υπηρεσίες το 2018, φτάσαμε σε περισσότερες από 1.500 σήμερα.”

Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, για την ψηφιακή σύσταση ατομικής επιχείρησης, ενώ σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ προχωράει και το δύσκολο έργο των μεταβιβάσεων ακινήτων, αρχικά με τα κτηματογραφημένα ακίνητα.

” Κάθε έγγραφο ταυτοποίησης”, τόνισε ο Υπουργός, “θα περάσει στο κινητό μας”. Έτσι από τις 503 ψηφιακές υπηρεσίες το 2018, φτάσαμε σε περισσότερες από 1.500 σήμερα.”

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καλαφάτης, επισήμανε ότι Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Νέες Τεχνολογίες διατρέχουν όλους τους τομείς των 30 έργων , για τη Θεσσαλονίκη , σύγχρονη Ευρωπαική πόλη του 2030, ένα πρόγραμμα ιδιωτικών και δημόσιων έργων ύψους 9,3 δισ ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζιτζικώστας: Παγκόσμιοι κολοσσοί δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και επενδύουν στην Κεντρική Μακεδονία

“Φυσική” η τεχνητή νοημοσύνη – διάδραση ανθρώπου-μηχανής

Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η 2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top