Πλατεία Ελευθερίας: Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος για την αρχαιολογική ανασκαφή

Πλατεία Ελευθερίας: Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος για την αρχαιολογική ανασκαφή

Την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρωθεί με ταχείες διαδικασίες η αρχαιολογική ανασκαφή στην πλατεία Ελευθερίας επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αυτοψία στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πλέον έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος που θα ολοκληρώσει την αρχαιολογική ανασκαφή, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να προκύψει μια σαφής εικόνα και να γίνουν η αποτύπωση των ευρημάτων και η σχετική αξιολόγηση από τους αρχαιολόγους.

Στόχος της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι με την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής ανασκαφής και μέχρι την ωρίμανση για την έναρξη των έργων διαμόρφωσης να απομακρυνθούν από τον χώρο οι λαμαρίνες και η πλατεία Ελευθερίας να αποδοθεί στη χρήση των πολιτών. Από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης θα διερευνηθούν οι δυνατότητες κατασκευής στην πλατεία Ελευθερίας ενός υπόγειου πάρκινγκ με απόλυτο σεβασμό στα αρχαία, παράλληλα με την επιφανειακή διαμόρφωση και ανάδειξη του χώρου, σε πάρκο μνήμης και αναψυχής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top