Πρόγραμμα φιλοξενίας από τη Χ.Α.Ν.Θ. για 40 Ελληνόπουλα από την Αυστραλία

Πρόγραμμα φιλοξενίας από τη Χ.Α.Ν.Θ. για 40 Ελληνόπουλα από την Αυστραλία

Η Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας υλοποιεί πρόγραμμα φιλοξενίας 40 νέων από την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, σήμερα το πρωί συναντήθηκε και συνεχάρη τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ ευχαρίστησε τη Χ.Α.Ν.Θ. για τη συνεργασία και την προσφορά της.

Οι συμμετέχοντες μίλησαν με ενθουσιασμό για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη όπου ζουν αυτές τις ημέρες, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κομμάτια της ελληνικής ιστορίας μέσα από τα μουσεία της πόλης και άλλες ενημερωτικές και πολιτισμικές δράσεις του προγράμματος.

«Είναι ένα σπουδαίο πρόγραμμα που αφορά τη φιλοξενία Ελλήνων του εξωτερικού, νέων παιδιών, που μετά από τρία χρόνια πανδημίας είχε σταματήσει και ξεκινά πάλι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία με τη συνεισφορά της Χ.Α.Ν.Θ. να συνεχίζουμε την οργάνωση τέτοιων προγραμμάτων.» είπε ο Υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ., Ελένη Αθανασιάδου, καλωσόρισε τα παιδιά και ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε στη Χ.Α.Ν.Θ. και στην πόλη μας μέλη της ομογένειας που έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με παιδιά της ηλικίας τους και να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλή: Στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα επιτροπείας ασυνόδευτων ανήλικων και το πλαίσιο φιλοξενίας

Πάτρα: ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου διέταξε ο Πλεύρης-Εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι μετοχές ανακάμπτουν στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Α. Συρίγος: Eνεργές, απαράγραπτες και διεκδικήσιμες στο σύνολό τους οι ελληνικές αξιώσεις για τις πολεμικές επανορθώσεις

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top