ΠΣΑΘ Ηρακλής: Aγωγή έξωσης του ΟΑΣΘ για ενοίκια 8 εκατ €

ΠΣΑΘ Ηρακλής: Aγωγή έξωσης του ΟΑΣΘ για ενοίκια 8 εκατ €

Ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης “ο ΗΡΑΚΛΗΣ” κατέθεσε αγωγή έξωσης του ΟΑΣΘ από τα ακίνητα ιδιοκτησίας του που δεσμεύει ο Οργανισμός δίχως να καταβάλλει ενοίκια,  προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των 1374 μελών του. Η αγωγή επιδόθηκε εχθές το απόγευμα στα γραφεία του ΟΑΣΘ και σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών & Υποδομών. Η ακροαματική διαδικασία της αγωγής έξωσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου, “ο ΗΡΑΚΛΗΣ διατηρεί απαιτήσεις κατά του ΟΑΣΘ:

–  από οφειλόμενα μισθώματα από το 2014, ήτοι πριν την κρατικοποίησή του  και μέχρι και σήμερα  συνολικού ποσού 7.952.279,85€ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι) καθώς ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να κάνει χρήση των μισθίων ακινήτων ακόμη και μετά τη λήξη των μισθώσεων την 31.12.2018, καθώς και

–  από ένα δάνειο που είχε χορηγήσει ποσού 2.500.000€ (κατά κεφάλαιο μόνο).

“Ο ΟΑΣΘ ενώ δεν αρνείται ότι κάνει χρήση των ακινήτων ακόμη και σήμερα λόγω της συνέχισης του συγκοινωνιακού του έργου (εξάλλου είναι προφανές) αρνείται την καταβολή μισθώματος/αποζημίωσης χρήσης. Ως εκ τούτου, το ποσό των οφειλομένων μισθωμάτων είναι βέβαιο ότι θα κερδηθεί δικαστικά από τον ΗΡΑΚΛΗ”, υποστηρίζεται από το Συνεταιρισμό.

“Το παράδοξο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τον φόρο εισοδήματος για τα ποσά των μισθωμάτων που δεν εισπράττει και μάλιστα ο νόμιμος εκπρόσωπος του σύρεται ως κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια, για χρέη προς το Δημόσιο, επειδή ο ΗΡΑΚΛΗΣ αδυνατεί να καταβάλει τους φόρους για τα μισθώματα που δεν του καταβάλει ο ΟΑΣΘ”.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top