Ψηφιοποιείται ιστορικό αρχείο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Ψηφιοποιείται ιστορικό αρχείο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Τις προτάσεις τους για τις δράσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης συζήτησαν σήμερα το μεσημέρι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας με την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καταγράφηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης είναι περίπου δέκα με την σημαντικότερη να είναι αυτή η οποία εντάχθηκε και έχει εγκριθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, προϋπολογισμού 460.000 ευρώ και έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση του σημαντικού αρχείου που έχει ο δήμος και θα αναφέρεται στις μνήμες, στην παράδοση και στην συμμετοχή σε όλο το γίγνεσθαι της πόλης.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας, με την ψηφιοποίηση θα μπορεί ο καθένας, αναξαρτήτου ηλικίας, τοποθεσίας και ώρας να έχει πρόσβαση σε όλον αυτόν τον πλούτο.

Διαβάστε επίσης: Για δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση συζήτησαν Καλαφάτης – Αγγελoπούλου (VIDEO)

Η κα. Αγγελοπούλου τόνισε από τη μεριά της ότι το διήμερο το οποίο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη έφερε “πολλούς καρπούς” και αναφέρθηκε στις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε από χθες, Παρασκευή. Μέσα από αυτές, σημείωσε, ότι ουσιαστικά “πιάσαμε όλη αυτήν την ζωτικότητα” και ότι θα γίνουν από όλους πράγματα για να τιμήσουν αυτήν την μοναδική χρονιά.

” Πράγματα που θα μείνουν στις πόλεις, στις γειτονιές, που θα ξεσηκώσουν ανθρώπους για να μάθουν, που θα ανοίξουν το κανάλι της μνήμης. Και έχοντας υπόψιν τους ότι είμαστε ένας μικρός λαός αλλά έχουμε μεγάλη ψυχή, είμαστε σε όλο τον κόσμο και ξεσπιτωθήκαμε, δεχθήκαμε πρόσφυγες, φύγανε μετανάστες και όμως αυτός ο κόσμος που έχει περάσει τόσα πολλά σε αυτά τα 200 χρόνια, ζει και δυναμικά δημιουργεί”, ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Κοινές πρωτοβουλίες Ζέρβα – Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια (VIDEO)

” Η ιστορία μας είναι μοναδική και δεν ξαναγράφεται. Ένα όμως πράγμα είναι σημαντικό, να την θυμόμαστε όλοι, γιατί αν μιλάμε με αυτοπεποίθηση από εδώ και πέρα, πρέπει να έχουμε ως ραχοκοκαλιά του δυναμικού μας εαυτού, όλη αυτή την ιστορία που κουβαλάει ο καθένας μέσα του. Από όλο αυτό το μωσαϊκό των Ελλήνων σε όλη την περιοχή της Ελλάδος που έκαναν τόσα πολλά πριν από εμάς”, συμπλήρωσε η κα. Αγγελοπούλου.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Διαβάστε επίσης: Με jukebox η Γιάννα Αγγελοπούλου στο γραφείο του Ζέρβα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ