Ψωμιάδης για «Καπάνι»: Αποδίδονται στους επαγγελματίες ευθύνες που δεν τους αναλογούν

Ψωμιάδης για «Καπάνι»: Αποδίδονται στους επαγγελματίες ευθύνες που δεν τους αναλογούν

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις του ΕΦΕΤ για ενδεχόμενο κλείσιμο της Αγοράς Καπάνι, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σεβόμαστε ασφαλώς και τιμούμε τη λειτουργία του ΕΦΕΤ, τη μέριμνα του Οργανισμού για την υγεία των καταναλωτών. Αυτό, όμως, που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός, πως αποδίδονται στους καταστηματάρχες ευθύνες που δεν τους αναλογούν.
Οι προειδοποιήσεις του Προέδρου του ΕΦΕΤ για κλείσιμο της ιστορικής αγοράς –λίγες ημέρες πριν τις εκλογές- θα έπρεπε να απευθύνονται κατά κύριο λόγο στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, που εδώ και χρόνια είναι εξαφανισμένη από το Καπάνι.

Οι επαγγελματίες που έχουν προσφέρει τα μέγιστα εδώ και δεκαετίες για να κρατήσουν την αγορά και κατ’ επέκταση το ιστορικό κέντρο της πόλης μας ζωντανό προσφέροντας δεκάδες θέσεις εργασίας, δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο της εξοργιστικής αδιαφορίας του ¨προοδευτικού¨ δημάρχου και των αυλικών του για την ενίσχυση του φωτισμού, για την αποτελεσματικότερη περιφρούρηση του χώρου κ.α.

Προφανώς υπάρχουν προβλήματα και αδυναμίες στην αγορά, προβλήματα που έχουν καταγγείλει οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Θα ήταν, όμως, χρήσιμο, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, προτού ξεκινήσει να απειλεί με κλείσιμο καταστημάτων ανθρώπους της βιοπάλης και του μεροκάματου, να εντοπίσει τη ρίζα του κακού.
Εκτός εάν αυτός είναι ο κοινός στόχος, να ¨εξορίσουν¨ τους καταστηματάρχες για να δώσουν χωρίς αντίσταση το ¨φιλέτο¨ του κέντρου σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αν αυτό θέλουν, δεν θα τους περάσει. Εγώ προσωπικά, ως άνθρωπος της αγοράς, έχω δεσμευτεί πως την επόμενη ημέρα θα προχωρήσουμε, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες, στην ανάπλαση της περιοχής. Δεν μηδενίζουμε. Δημιουργούμε. Το Καπάνι θα αλλάξει όψη!».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ