Πτολεμαίων: 15 projects σε ένα δρόμο 400 μέτρων

Πτολεμαίων: 15 projects σε ένα δρόμο 400 μέτρων

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Πάνω από 15 projects υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην οδό Πτολεμαίων, μεταμορφώνοντας την περιοχή από παρακμασμένη βιοτεχνική, σε περιοχή σύγχρονων κατοικιών.

Το θέμα το ερεύνησε το GRTimes.gr και όπως φαίνεται, όλη αυτή η αλλαγή που βεβαίως απαιτεί χρήμα, δηλαδή επενδύσεις, ξεκίνησε από Ισραηλινούς επιχειρηματίες και διαχειριστές funds, που βλέπουν τις ευκαιρίες στη Θεσσαλονίκη, εκεί που δεν τις εντόπιζαν οι ντόπιοι, οι οποίοι, όσο διαρκούσε η δεκαετής κρίσης, δίσταζαν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις.

Οι Έλληνες, έχουμε μία τάση να χρωματίζουμε τα πάντα, ακόμη και τις business, με ολίγη δόση από συναίσθημα. Αλλά οι Ισραηλινοί δεν ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, για να αποτίσουν φόρο μνήμης στο παρελθόν της άλλοτε μεγάλης εβραϊκής κοινότητας, ήρθαν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που διέγνωσαν.

Και ποια είναι η πραγματικότητα; Όταν άρχισαν να έρχονται στη Θεσσαλονίκη, πριν πέντε – έξι χρόνια, δηλαδή προς το 2014-2015 , όταν η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα ήταν ακόμη στον «πάγο», βρήκαν κάτι περισσότερο από ευκαιρίες, βρήκαν κελεπούρια.

Και γιατί το λέμε αυτό; Επειδή οι τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, αν συγκριθούν με τις δυσθεώρητες τιμές ακινήτων στο Ισραήλ, κάνουν την πόλη μας μία απέραντη επενδυτική ευκαιρία.

Στο Τελ Αβίβ, οι τιμές των κατοικιών, διαμερισμάτων «δεύτερο χέρι», στο κέντρο της πόλης, είναι ως και 10πλάσιες των τιμών περίπου αντίστοιχων διαμερισμάτων, του ιδίου εμβαδού, στη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη είχε πολλές εξαιρετικές ευκαιρίες και συνεχίζει να έχει ακόμη αρκετές, γι’ αυτό άλλωστε το βλέμμα στην πόλη ρίχνουν πλέον Έλληνες και διεθνείς developers. H εποχή τους μαρασμού πέρασε, τα έργα που ήταν στα «χαρτιά», «κολλημένα» λόγω καθυστερήσεων ή, σε αρχική φάση υλοποίησης, είτε ολοκληρώθηκαν, είτε προχωράνε πλέον με ταχείς ρυθμούς ( σ.σ. οδικοί άξονες, αεροδρόμιο, λιμάνι, ακόμη και το Μετρό).

Σταδιακά μπήκαν πάνω στον καμβά των υποδομών κι’ άλλα έργα, όπως το Μουσείο Ολοκαυτώματος και οι μεγάλες επενδύσεις από διεθνείς επιχειρηματικούς κολοσσούς του χώρου της Τεχνολογίας. Οι νέες προοπτικές της πόλης, έφεραν επενδύσεις και από Έλληνες developers σε κατοικία αλλά και επαγγελματικά ακίνητα.

Μια βόλτα στην πόλη, στις περιοχές πάνω από την Εγνατία και προς την πλατεία Δημοκρατίας, όπως επίσης στη Μοναστηρίου, στη Δυτική Είσοδο και τον Π.Σ.Σ., αποκαλύπτει αυτή ακριβώς τη μεταμόρφωση που συντελείται και η οποία θα φανεί σε όλη την έκτασή της στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, φέρνοντας επενδυτικά projects και σε άλλα τμήματα της κτηματαγοράς.

Θεσσαλονίκη: Στην Πτολεμαίων η πρώτη επένδυση της Atlas Development

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top