“Αντάρτικα” και “κωλοτούμπες” στους εμπόρους της Θεσσαλονίκης

“Αντάρτικα” και “κωλοτούμπες” στους εμπόρους της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Στην κόντρα απέναντι στην κυβέρνηση βγαίνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Εμπόρων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης, παρότι οι επικεφαλής των δύο φορέων, οι Μιχάλης Ζορπίδης και Κώστας Ιακώβου, ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τι γίνεται; Bρισκόμαστε μπροστά στην κήρυξη “αντάρτικου” σε μία χρονική στιγμή που έμποροι και επαγγελματίου δηλώνουν από απογοητευμένοι, ως οργισμένοι με την “ειδική μεταχείριση” που επιφύλαξε για το Λιανεμπόριο της Θεσσαλονίκης. Πόσους τριγμούς θα προκαλέσει τελικά η αιφνιδιαστική βραδυνή απόφαση της περασμένης Κυριακής, να μείνουν κλειστά τα καταστήματα της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, όταν σε όλη την υπόλοιπη χώρα τα μαγαζιά σήμερα σηκώνουν ρολά;

Σήμερα, θυμίζουμε, ΕΕΘ και ΟΕΕΘ καταθέτουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι από τον εμπορικό κόσμο, το Σάββατο πρωί, είχαν βγεί με δηλώσεις πολύ επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση αλλά τελικά, έδειχνε να επικραττεί συγκράτηση καθώς περίμεναν να δούνε τα πρόσθετα μέτρα που μόλις πριν λίγα λεπτά της ώρας ανακοινώθηκαν.

Κάποιοι είχαν βγει δυνατά με δηλώσεις , αλλά έκαναν τελικά “κωλοτούμπα”, είπε ο κ. Κώστας Ιακώβου, τονίζοντας ότι η αγορά πεθαίνει και πως οι κομματικές ταυτότητες και συμπάθειες δεν “μετράνε” όταν οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με τη πτώχευση.

Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει, μετά την ανακοίνωση και των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα.

*φωτογραφία αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top