“Μετεξεταστέες” οι επενδύσεις σε φοιτητικές κατοικίες

“Μετεξεταστέες” οι επενδύσεις σε φοιτητικές κατοικίες

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός, έχει πλήξει τη φοιτητική στέγη αναγκάζοντας επενδυτές στη συγκεκριμένη αγορά, να αναβάλουν τις εργασίες μετατροπής ακινήτων που είχαν άλλες χρήσεις, σε σύγχρονες φοιτητικές εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγκυρες αλλά μη επιβεβαιωμένες, εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα, έχει δεύτερες σκέψεις για τη μετατροπή παλιού βιοτεχνικού ακινήτου, σε κτίριο φοιτητικών κατοικιών, ενώ  θα εξέταζε ακόμη και την πώληση του ακινήτου αφού η ανακαίνιση του κτιρίου θα απαιτήσει σημαντική επένδυση.

H αγορά των φοιτητικών εστιών, είναι ένα από τα τμήματα της αγοράς ακινήτων που πλήγηκε λόγω κορωνοϊού, στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 αλλά και στη διάρκεια του 2021 αφού η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία για τα περισσότερα Τμήματα των Πανεπιστημίων και μάλιστα για μεγάλα διαστήματα, συνετέλεσε στην μεγάλη μείωση των εσόδων των ιδιωτικών φοιτητικών εστιών.

Βεβαίως, η συγκεκριμένη αγορά, μετά την υποχώρηση του κορωνοϊού και τη σταδιακή επιστροφή της ακαδημαϊκής κοινότητας σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, θα δώσει νέα ώθηση στις αναπτύξεις φοιτητικών εστιών καθώς η Θεσσαλονίκη είναι μία μεγάλη πανεπιστημιούπολη ενώ σε αυτή λειτουργούν και πολλά ιδιωτικά κολλέγια  στα οποία φοιτούν σπουδαστές από άλλες περιοχές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, είχε εκδηλωθεί μεγάλη ζήτηση για την ενοικίαση κατοικιών σε φοιτητικές εστίες, καθώς η διαμονή σε αυτές αντιμετωπίζει για τις οικογένειες των σπουδαστών πολλά πρακτικής φύσεως ζητήματα που έχουν και οικονομική πλευρά.

Πέραν αυτού, οι εταιρείες ανάπτυξης έχουν αρχίσει να συνδυάζουν ένα μεικτό προφίλ τέτοιων οργανωμένων εστιών, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται και οι απαιτήσεις νέων επαγγελματιών που ζητούν χώρους μεγαλύτερους και με πλουσιότερο εξοπλισμό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ