Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου για το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου για το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε εξέλιξη είναι η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Επταπυργίου στον κήπο της Βίλας Αλλατίνη.

Δείτε όσα είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στον χαιρετισμό του στην συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 2ου Φεστιβάλ Επταπυργίου:

Οι δώδεκα εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021, θα διεξαχθούν από την Δευτέρα 5 έως και την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 περιλαμβάνοντας 7 μεγάλες παραγωγές, ενώ θα υπάρξουν και ορισμένες που θα παρουσιαστούν περισσότερες από μία φορές.

Οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ ξεκίνησαν αρκετούς μήνες πριν, ενώ η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει με την διάσημη όπερα «Τόσκα» του Πουτσίνι.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου παρουσιάζει αποκλειστικά δικές του παραγωγές, διασφαλίζοντας την αρτιότητα του καλλιτεχνικού αποτελέσματος, όπως δήλωσε η κα Αννα Μυκωνίου πρόεδρος του Κ.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Κέντρο Πολιτισμού προκειμένου να αντισταθμίσει την χωρητικότητα του 50% , αφού οι θέσεις του Επταπυργίου είναι 750, θα τοποθετηθούν οθόνες και μηχανήματα προβολής σε 6 ανοιχτά θέατρα σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Χαλκιδική και Σέρρες, στις οποίες θα προβάλλονται σε live Streaming οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Ακόμη η κα Μυκωνίου ανέφερε ότι ορισμένες από τις παραγωγές του Φεστιβάλ, θα προβληθούν τον χειμώνα σε κλειστές αίθουσες, οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Διοργανωτικά ο συγκεκριμένος πολιτιστικός θεσμός κινείται στα πλαίσια των μεγάλων φεστιβάλ. Έργα και καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης σε ένα μοναδικό ιστορικό χώρο συνθέτουν ένα παζλ που καλύπτει πολύ μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (όπερα, μουσικό θέατρο, θέατρο, ποίηση, συναυλία).

Στοχεύει να αποτελεί πέρα από ψυχαγωγία, μια εμπειρία για το κοινό, καθώς και λόγο επίσκεψης στο μνημείο και στην πόλη.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου αποτελεί πολιτισμική συνέχεια των δράσεων του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ σε ιστορικούς χώρους όπως η Ροτόντα, Επταπύργιο, Τζιντζιρλί Τζαμί εντάσσοντας στην καθημερινότητα των πολιτών τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, ώστε να μην χρησιμοποιούνται μόνο ως μουσειακοί χώροι αλλά και ως ζωντανοί χώροι πολιτισμού και πνεύματος.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου είναι ο πρώτος καλλιτεχνικός θεσμός στον οποίο συνεργάζονται όλοι οι κρατικοί πολιτιστικοί φορείς της πόλης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της UNESCO.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοδοξεί να καταστήσει το ιστορικό μνημείο του Επταπυργίου σε πόλο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, καθώς και πόλο έλξης επισκεπτών μέσα από αυτό το νέο πολιτιστικό θεσμό που θα ενισχύσει την πολιτιστική και την τουριστική δύναμη της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα βελτιωθούν τόσο οι εσωτερικοί αλλά και οι εξωτερικοί χώροι του μνημείου ενόψει του Φεστιβάλ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top