Σε εξέλιξη ο καθαρισμός των δυτικών ακτών του Θερμαϊκού από την ΠΚΜ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε εξέλιξη ο καθαρισμός των δυτικών ακτών του Θερμαϊκού από την ΠΚΜ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί η δράση καθαρισμού των δυτικών ακτών του Θερμαϊκού, από την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Συνεργεία της συνεργαζόμενης αναδόχου εταιρείας, επιχειρούν να απομακρύνουν τα εκατοντάδες ελαστικά τα οποία ασυνείδητοι πετούν στην περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή και τα οποία εμφανίστηκαν κυρίως το τελευταίο διάστημα που επικρατεί η άμπωτη, καθώς μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν σκεπασμένα από το νερό.

Η δράση καθαρισμού ξεκίνησε, με τη χρήση γερανοφόρων οχημάτων και φορτηγών, από το ύψος των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και θα φτάσει μέχρι το ύψος της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, καλύπτοντας μία έκταση περίπου τριών χιλιομέτρων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, μιλώντας στο GRTimes, απέδωσε τα συγκεκριμένα φαινόμενα στην αδιαφορία και την ασυνειδησία κάποιων, αναφέροντας ότι εκτός από την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, χρειάζεται και επαρκής αστυνόμευση, αλλά και αυστηρότερες κυρώσεις.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς τα ελαστικά είναι σφηνωμένα στο βυθό της θάλασσας, ωστόσο όπως τόνισε η δράση θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

Όπως ανέφεραν έεξάλλου στο GRTimes, κάτοικοι της περιοχής, πέρσι το αντίστοιχο διάστημα είχαν απομακρύνει δεκάδες ελαστικά από την ίδια περιοχή, ωστόσο η παράνομη δραστηριότητα των επιτήδειων συνεχίστηκε ενώ μεγάλη πληγή Όπως λένε αποτελεί και η ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών και άλλων απορριμμάτων στις περιοχές γύρω από το Καλοχώρι που αποτελούν ένα σπάνιο και ανεκτίμητης περιβαλλοντικής αξίας, υδροβιότοπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Για 13 εγκληματικές ενέργειες θα εξεταστεί η μητέρα

Ασκητής: Να εξεταστούν ψυχιατρικά όσοι εμπλέκονται στο περιβάλλον της οικογένειας (VIDEO)

Ιταλία – Κορωνοϊός: 77.621 νέες μολύνσεις, 170 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19

Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις στον Περιφερειακό (ΧΑΡΤΗΣ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top