Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Άρχισαν νωρίτερα το πρωί οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Στο νοσοκομείο έφτασαν νωρίτερα από τις αποθήκες του Ωραιοκάστρου 80 φιαλίδια του εμβολίου που αντιστοιχούν σε 400 δόσεις ενώ μόνο σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν περίπου 100 άτομα.

Από τους πρώτους που δέχτηκαν το εμβόλιο είναι τα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου και από το προσωπικό μία νοσηλεύτρια της επιτροπής λοιμώξεων.

Θα ακολουθήσει προσωπικό που εργάζεται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού και ειδικότερα το προσωπικό των ΜΕΘ και των κλινικών Covid.

Το εμβόλιο έκανε και ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του ΕΣΥ, και υπεύθυνος διαχείρισης της πανδημίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Αδαμάντιος Χλωρός.

Όπως είπε αμέσως μετά, “το εμβόλιο είναι είναι ένα δώρο για το 2021. Δεν είναι μόνο ατομικό καθήκον, αλλά και μια κοινωνική υποχρέωση για να προστατεύσουμε τους άλλους και ένα πατριωτικό καθήκον για να κρατηθεί ο λαός υγιής και δυνατός”.

Ο κ. Χλωρός εξάλλου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο τις τελευταίες μέρες, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Δείτε τι είπε αναλυτικά:

Άρχισαν οι εμβολιασμοί και στο Γ. Γεννηματάς

Περίπου 50 άτομα θα εμβολιαστούν σήμερα στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς το οποίο επίσης εφοδιάστηκε με 400 δόσεις του εμβολίου.

Μεταξύ των πρώτων που έχουν ήδη εμβολιαστεί, η υπεύθυνη νοσοκομειακών λοιμώξεων και του εμβολιαστικού κέντρου, η διευθύντρια της ΜΕΘ και ο διοικητής του ΤΕΠ.

Από αύριο αναμένεται να εμβολιάζονται περί τα 120 άτομα καθημερινά.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα άρχισε και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top