Σέιχ Σου: Καθυστερήσεις στον καθαρισμό από το φλοιοφάγο έντομο (VIDEO)

Σέιχ Σου: Καθυστερήσεις στον καθαρισμό από το φλοιοφάγο έντομο (VIDEO)

Καθυστερήσεις στις εργασίες υλοτόμησης στο Σέιχ Σου για την απομάκρυνση των δέντρων που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο κατήγγειλε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης του νέου ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Δανιηλίδης κατήγγειλε πως εδώ και 2,5 μήνες δεν έχει γίνει καμία σχετική εργασία,με αποτέλεσμα το πρόβλημα να επεκτείνεται και σε υγιή δέντρα.

“Συνεχίζει το φαινόμενο να επεκτείνεται και στα υγιή δέντρα, εμφανίζεται ξανά το φαινόμενο με τα ξερά δέντρα, τα οποία καταστρέφονται ολοσχερώς”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών.

Όπως είπε, παρά το γεγονός πως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε και μεταβίβασε κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ προς τα αρμόδια δασαρχεία της περιοχής, δεν προχωρούν οι εργασίες “όχι με γοργούς ρυθμούς, αλλά ούτε καν με ρυθμούς χελώνας”.

“Πρέπει άμεσα να μπουν δεκάδες συνεργεία με εξοπλισμό, να κόψουν όλα τα ξερά αλλά και όλα τα προσβεβλημένα δέντρα”, δήλωσε.

Σε ερώτηση γιατί δεν προχωρούν οι εργασίες ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών απάντησε πως “το δασαρχείο δεν απαντά επίσημα και σοβαρά”.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει μελέτη αντιπλημμυρικών έργων αλλά και να συσταθεί φορέας, ο οποίος θα μελετήσει την ουσιαστική αναζωογόνηση του δάσους του Σέιχ Σου.

Κατά τη συνεδρίαση, εξάλλου, ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τόνισε την ανάγκη να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις. Και πρόσθεσε πως αποδείχτηκε ότι κακώς η πολιτεία δεν εισάκουσε την πρόταση των δήμων και της ΠΕΔ να κηρυχθεί το δάσος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top