Σέρρες: Εξαπάτησαν ηλικιωμένους παριστάνοντας υπάλληλους της ΔΕΗ

Σέρρες: Εξαπάτησαν ηλικιωμένους παριστάνοντας υπάλληλους της ΔΕΗ

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος δύο ανδρών που εμφανίζονταν σε σπίτια ηλικιωμένων ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και ισχυρίζονταν ότι υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη – έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.

Τα περιστατικά έγιναν στις Σέρρες, όπου δύο άνδρες πήγαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων με το αυτοκίνητο. Ένας από τους δύο εμφανίζονταν ως υπάλληλος της ΔΕΗ και ισχυρίζονταν ότι υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη στο σπίτι.

Μάλιστα, ζητούσε να συγκεντρώσουν τα χρήματα και κοσμήματα που είχαν στο σπίτι σε ασφαλές σημείο, ώστε δήθεν να προστατευθούν από πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς, τα οποία στη συνέχεια έκλεβε και έφευγε μαζί με τον συνεργό του, που τον περίμενε στο αυτοκίνητο.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν τον Μάρτιο του 2021 στις Σέρρες, και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δύο ανδρών.

Με αυτή τη μέθοδο κατάφεραν να εισβάλουν σε δύο σπίτια ηλικιωμένων, και να πάρουν το ποσό των 1.570 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Επίσης προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα μία ηλικιωμένη γυναίκα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συστάσεις της Αστυνομίας με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης:

-Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.

Στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από την αστυνομία οι νόμιμες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, για να επιβεβαιώσετε τα όσα σας λένε.

-Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

-Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

-Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

-Να ενημερώνετε πάντα την αστυνομία, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

-Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ