Σωτήριος Μπάτος στο GRTimes.gr: Προχωράμε σε εβδομαδιαίους ελέγχους στη μονάδα εκτροφής μινκ στη Θεσσαλονίκη

Σωτήριος Μπάτος στο GRTimes.gr: Προχωράμε σε εβδομαδιαίους ελέγχους στη μονάδα εκτροφής μινκ στη Θεσσαλονίκη

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήριος Μπάτος, ο οποίος μιλώντας αυτήν την ώρα στο GRTimes.gr εξηγεί πώς οι έλεγχοι στη φάρμα μινκ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι καθαρά προληπτικοί!

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

«Ήταν ένας προληπτικός δειγματοληπτικός έλεγχος σε τριάντα (30) περίπου ζώα» ανέφερε πριν λίγο στο GRTimes.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήριος Μπάτος, επισημαίνοντας ότι ΔΕΝ έχουν βρεθεί κρούσματα στην εν λόγω φάρμα, και πως οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, λόγω της κατάστασης που βιώνουν οι φάρμες στη Δυτική Μακεδονία (Καστοριά και Κοζάνη).

Ο ίδιος εξηγεί πως στη συγκεκριμένη φάρμα – η μοναδική που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. βρίσκεται μεταξύ των ορίων των δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης), εκτρέφονται περίπου 1.200 – 1.300 μινκ.

«Δεν υπήρξε κάποιο σύμπτωμα στα ζώα, ενώ ο κλινικός έλεγχος σ’ όλο το εκτροφείο είναι καλός» αναφέρει ο κ. Μπάτος τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ένδειξη για κρούσμα, «θέλουμε να προλάβουμε την όποια αρνητική κατάσταση» τονίζει στο GRTimes.gr.

Τα αποτελέσματα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο των ζώων θα είναι έτοιμα αύριο (Κυριακή 15/11) ενώ σ’ ότι αφορά τους εργαζόμενους στη φάρμα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr είναι περίπου πέντε, δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό, ούτε κάποιο σύμπτωμα που να προμηνύει ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Εβδομαδιαίοι έλεγχοι

Σ’ ότι αφορά το εκτροφείο με τα 1.300 περίπου μινγκ που δραστηριοποιείται εντός της Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνεται στο GRTimes.gr θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίοι έλεγχοι, ασχέτως με το εάν υπάρχουν αρνητικές ενδείξεις ή όχι.

Επισημάνθηκε, ότι σε περίπτωση που κάποιο ζώο βγει θετικό, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ακολουθήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες με θανάτωση και υγειονομική ταφή όλων των ζώων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top