Στα χέρια του ΠΘ το «άνοιγμα» της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Στα χέρια του ΠΘ το «άνοιγμα» της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Να επικοινωνήσει μαζί τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το αν τελικά αλλάξει η απόφαση και ανοίξουν αύριο, Δευτέρα, τα καταστήματά τους, περιμένουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησαν σήμερα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των επαγγελματικών συλλόγων του νομού.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης μετά το τέλος της σύσκεψης η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι επαγγελματίες μίλησαν με τον υφυπουργό πάρα τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, του μετέφεραν την ξεκάθαρη θέση τους και αναμένουν την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός της ημέρας, είτε είναι θετική είτε αρνητική.

“Η δική μας η απόφαση δεν άλλαξε. Ζητάμε ακόμη την αλλαγή της χθεσινής απόφασης και το άνοιγμα της αγοράς στη Θεσσαλονίκη”, σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι αν αυτό δε γίνει θα προχωρήσουν από την Δευτέρα σε ό,τι μπορούν να κάνουν για να προστατέψουν τα συμφέροντα των επαγγελματιών και από την άλλη μεριά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, “να αποδείξουμε σε όλους αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις ότι οι πόλεις χωρίς ανοιχτές αγορές είναι νεκροταφεία”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι επαγγελματικοί σύλλογοι θα δράσουν στα πλαίσια της νομιμότητας και δεν αποκλείεται να κινηθούν νομικά.

Η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του Δήμου Παύλου Μελά, Ιφιγένεια Τοσίδου, ανέφερε σε δηλώσεις της – μετά και την χθεσινή διαμαρτυρία των επαγγελματιών της περιοχής που τόνιζαν ότι θα ανοίξουν με οποίες συνέπειες τα καταστήματά τους τη Δευτέρα – ότι αναμένεται να συνεδριάσουν τοπικά σήμερα το απόγευμα για να δουν τελικά πως θα κινηθούν. Τόνισε δε, ότι “εμμένουμε στον αγώνα για να ανοίξουμε τα καταστήματά μας γιατί όλο αυτό μας οδηγεί στην καταστροφή”.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι αναμένουν οι επαγγελματίες της περιοχής την απόφαση του πρωθυπουργού και πως δεν θέλουν να παρανομήσουν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ