Σταματίου: Σε εγρήγορση ο «Ηρακλής» για την αναβάθμιση των συγκοινωνιών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σταματίου: Σε εγρήγορση ο «Ηρακλής» για την αναβάθμιση των συγκοινωνιών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στις δραστηριότητες του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο Ηρακλής», στις προοπτικές του, αλλά και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιώργος Σταματίου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση για να αναλάβουμε όποιον ρόλο χρειαστεί για την αναβάθμιση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, πάντοτε μέσα σε πρότυπα για βιώσιμες και σύγχρονες λύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταματίου υπογραμμίζοντας πως σε καμία περίπτωση «δεν πρέπει να ζήσουμε στην πόλη ό,τι αρνητικό έγινε τα προηγούμενα χρόνια».

Ο σχεδιασμός

Ερωτηθείς για το μετρό ο κ. Σταματίου είπε πως «θα δώσει πνοή στην πόλη πάντοτε σε συνεργασία με τις λεωφορειακές γραμμές», ενώ περιγράφοντας τα μελλοντικά σχέδια του «Ηρακλή» τόνισε πως στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη όλων των ακινήτων που μισθώνονται από τον ΟΑΣΘ χωρίς να καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια ενοίκια από τον Οργανισμό θέμα που -όπως είπε χαρακτηριστικά- «βαίνει προς διευθέτηση με την παρέμβαση της σημερινής κυβέρνησης».

«Δεν θα αρκεστούμε στο να παραμείνουμε εκμισθωτές ακινήτων», συμπλήρωσε ο κ. Σταματίου και εξήγησε: «Και τα ακίνητα σκοπεύουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω και να τα καταστήσουμε πιο αποδοτικά», ενώ «ετοιμάζουμε πρόταση σε συνεργασία με εταιρία του εξωτερικού για να καταθέσουμε πρόταση όσον αφορά στο συγκοινωνιακό έργο της πόλης».

Περισσότερα από 1.370 μέλη

Να σημειωθεί ότι «O Ηρακλής» -που αριθμεί περισσότερα από 1.370 μέλη- διανύει την έβδομη δεκαετία αναπτύσσοντας πολυσχιδή εμπορική δραστηριότητα, ενώ τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στον τομέα της εκμετάλλευσης και ανάπτυξης ακινήτων. Ιδρύθηκε το 1953 διαθέτοντας τότε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Εγνατία και σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης τριών σημαντικών ακινήτων τα οποία μισθώνει ο ΟΑΣΘ: Πρόκειται για το εξαώροφο κτίριο των γραφείων επί της οδού Παπαναστασίου καθώς και για τα αμαξοστάσια της Σταυρούπολης και του Φοίνικα.

Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερα χρόνια οδήγησε σε περιπέτειες όχι μόνο τους μικρομετόχους του ΟΑΣΘ αλλά και τον «Ηρακλή», ενώ από τον Μάιο του 2019 η διοίκηση του Συνεταιρισμού είχε θέσει νέους στόχους που επικεντρώνονται στην επανεκκίνησή του, καθώς και στην ανάπτυξή του σε νέες επιχειρηματικές δράσεις.

Τα σχέδια του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο Ηρακλής» θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Αυγούστου, στο Βελλίδειο.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γιώργος Σταματίου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ