Στη “Μασούτης” περνάει και η βορειοελλαδική “Family”

Στη “Μασούτης” περνάει και η βορειοελλαδική “Family”

Στη “Μασούτης” περνάει μία ακόμη λιανεμπορική αλυσίδα, αυτή τη φορά βορειοελλαδική. Πρόκειται για τη Family, η οποία μάλιστα είναι ενταγμένη στον όμιλο ΕΛΟΜΑΣ και η οποία διέθετε συνολικά 17 καταστήματα, από τα οποίο τα 10 περνάνε στη “Μασούτης”, βάσει συμφωνητικού που υπογράφηκε κι’ όταν αυτό εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο λόγος που η “Μασούτης” δεν αποκτά και τα 17 καταστήματα Family, είναι ότι τα υπόλοιπα 7  τελούν σε καθεστώς αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς στο παρελθόν ανήκαν στην αλυσίδα Αρβανιτίδης, αποκτήθηκαν στη συνέχεια από την Family και έχουν τεθεί σε πλειστηριασμό με σκοπό την εκποίησή τους και την ικανοποίηση των ενδιαφερόμενων μερών σε σχέση με παλαιότερες οφειλές.

Έτσι, η “Μασούτης” θα πρέπει να διεκδικήσει τα υπόλοιπα καταστήματα Family, μέσω πλειστηριασμού  και εφ’ όσον ανακηρυχθεί πλειοδότρια, θα πάρει μαζί τον εξοπλισμό τους και τα αποθέματα που θα διαθέτουν. Έτσι συνέβη και για το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ, η “Μασούτης” πήρε το Family στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Tα καταστήματα της “Family” βρίσκονται κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, αλλά και Ημαθία, Κατερίνη, δυτικότερα σε Πτολεμαίδα και στη Θράκη, στην Κομοτηνή

Η Family, το 2020 είχε τζίρο σχεδόν 23,5 εκατ. ευρώ ενώ η προηγούμενη αλλά πολύ πρόσφατη εξαγορά της “Μασούτης” , δηλαδή της Θηραϊκής “Δεναξάς”, έκανε τζίρο της τάξης των 20 εκατ. ευρώ το 2020.

Η “Μασούτης” προσθέτει καταστήματα στο δίκτυό της, επεκτεινόμενη σε Κρήτη , Ιόνιο ( με ΣΥΝ.ΚΑ), Κυκλάδες αλλά και σε περισσότερα σημεία στη Βόρειο Ελλάδα, σε μία περίοδο που οι μικρές αλυσίδες του κλάδου πιέζονται έντονα από την κάμψη στις πωλήσεις και τα υψηλότερα κόστη λειτουργίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top