Στη Ροτόντα ο Μητσοτάκης για την απονομή του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στη Ροτόντα ο Μητσοτάκης για την απονομή του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στο μνημείο της Ροτόντας, στη Θεσσαλονίκη κατέφθασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρέβα Μητσοτάκη, για την απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

Αλέξης Αλεξιάδης, Στράτος Λούβαρης

UPD 20:26 Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση από τη Ροτόντα. Ο πρωθυπουργούς με τους υπόλοιπους επισήμους και κατευθύνονται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου θα δειπνήσουν.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στο μνημείο της Ροτόντας.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ERASΜUS. Στην απονομή θα απευθύνει ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Το βραβείο θα παραλάβει εκ μέρους της ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Δείτε live την εκδήλωση:


Στην εκδήλωση παρευρίσκονται μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης καθώς και άλλοι.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος “Θεοφανώ”, Σταύρος Ανδρεάδης

Το Βραβείο στο οποίο θα παραστεί ο Μητσοτάκης

Η ιδέα του νέου βραβείου γεννήθηκε από κορυφαίες προσωπικότητες της Ευρώπης, που ανατρέχοντας στις ιστορικές της καταβολές και στις πολιτισμικές της ρίζες θέλουν να αναδείξουν τη σύγχρονη ταυτότητα της Ευρώπης μέσω των κοινών αρχών και αξιών της.

Το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» θα απονέμεται κάθε χρόνο από το ομώνυμο Ίδρυμα Θεοφανώ-Theophano Foundation, ως διάκριση και χωρίς χρηματικό αντίτιμο, μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από τα δύο βασικά όργανα του ιδρύματος: τη Συμβουλευτική και τη Διοικούσα Επιτροπή, των οποίων προεδρεύουν αντίστοιχα ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Herman Van Rompuy και ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Σταύρος Ανδρεάδης.

Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, στο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας, σε κορυφαία προσωπικότητα ή θεσμό που προάγει τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιδέα. Για την απονομή του πρώτου βραβείου, η Συμβουλευτική και Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος έχει επιλέξει έναν θεσμό που βρίσκεται στον πυρήνα της ευρωπαϊκής συνεργασίας: το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ERASΜUS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσ/νίκη: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον Κ. Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Περισσότερες εικόνες και βίντεο από την άφιξη του πρωθυπουργού στην εκδήλωση:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top