Στη Θεσσαλονίκη για το “Μακεδονία” ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη για το “Μακεδονία” ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα, για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο τερματικό σταθμό που κατασκευάστηκε από τη Fraport Greece στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σήμερα όμως, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και δύο υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του, ενώ στην πόλη έρχεται και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναμφίβολα τα εγκαίνια του “Μακεδονία” παρουσία του πρωθυπουργού, αποτελούν  επιδοκιμασία για το έργο που επιτελέσθηκε σε χρόνο ρεκόρ από πλευράς Fraport αλλά και της τεχνικής Intrakat που ανέλαβε τα έργα αναβάθμισης και στα 14 αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν στην ελληνο-γερμανική κοινοπραξία, αλλά και υπογραμμίζουν τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στις προοπτικές της Θεσσαλονίκης, τουριστικές και όχι μόνο.

Στο “Μακεδονία” επενδύθηκαν 100 εκ. ευρώ

Να μη λησμονούμε ότι η Fraport Greece, αντί των συμβατικών υποχρεώσεων για επενδύσεις 330 εκατ. σε αυτά τα 14 αεροδρόμια, επένδυσε τελικώς 440 εκατ. ενώ, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επενδυτικών κονδυλίων, περίπου 100 εκατομμύρια, διατέθηκαν για το «Μακεδονία».

Αλλά δεν είναι μόνο τα έργα του ιδιώτη, είναι και το μεγάλο έργο, το δημόσιο, που επιτέλους πριν λίγους μήνες παραδόθηκε και αφορούσε στην επέκταση, προς τη θάλασσα, του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10-28. Το έργο που πέρασε από χίλιους ….ανέμους και κόστισε, μαζί με τη συμπληρωματική σύμβαση σχεδόν 180 εκατ. ευρω, ολοκληρώθηκε, ελέγχθηκε και οπωσδήποτε ενισχύει τις υποδομές του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, ειδικά για την υποδοχή αεροσκαφών που εκτελούν υπερατλαντικές πτήσεις.

Σήμερα λοιπόν, στις 8 το βράδυ, σε μία τελετή που θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας, ο πρωθυπουργός θα σφραγίσει με την παρουσία του ένα σημαντικό, σύγχρονο έργο υποδομής, που επιτέλους απόκτησε η Θεσσαλονίκη.

Και οδικοί άξονες

Να θυμήσουμε ότι  πριν ένα μήνα σχεδόν  (24/4) ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε την κατασκευή με ΣΔΙΤ ,  δύο νέων οδικών αξόνων που έχει  ανάγκη η Μακεδονία, του Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και  του Δράμα- Αμφίπολη.

Σε μία κρίσιμη χρονική φάση, που όλοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους το γκρίζο της πανδημίας και να γυρίσουν σελίδα σε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, η απόκτηση σύγχρονων υποδομών, είναι καίριας σημασίας για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, τη Βόρεια Ελλάδα που συνεχώς προγυμνάζεται για να αυξήσει τις παραγωγικές και εξαγωγικές της επιδόσεις.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να τονώσει το ηθικό της κοινωνίας που επί 14 μήνες βίωσε μια μεγάλη υγειονομική κρίση, η οποία δεν άφησε απρόσβλητο ούτε ένα Έλληνα, ούτε μία Ελληνίδα, οικονομικά, οικογενειακά, ψυχολογικά.

Η διήμερη επίσκεψη Σταϊκούρα

Άλλωστε, αύριο που έρχεται ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνεται και το διήμερο της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών στη πόλη, του κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που είχε επαφές με τους φορείς της Βιομηχανίας και των Εξαγωγών, ενημερώθηκε για τα επιχειρησιακά πλάνα μεγάλων εταιρειών, ενώ σήμερα το πρωί συναντάται και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Φαίνεται όμως πως σήμερα είναι η τιμητική της Θεσσαλονίκης, αφού ένας ακόμη Υπουργός του οικονομικού επιτελείου θα έρθει στην πόλη για να παρευρεθεί στα επίσημα εγκαίνια του «Μακεδονία», αλλά και για να ενημερωθεί για την πορεία σημαντικών projects. Πρόκειται για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, που αναμένεται να ανακοινώσει την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή μαρίνας σκαφών αναψυχής στη Νέα Μηχανιώνα.

Ο κ. Γεωργιάδης, θα ενημερωθεί στη συνέχεια, για την εξέλιξη των μελετών για το Πάρκο Τεχνολογίας 4ης Γενιάς Thess INTEC που επίσης θα κατασκευαστεί στο Δήμο Θερμαϊκού, θα δει από κοντά το Εast Plaza, το κτιριακό συγκρότημα στο οποίο θα εγκατασταθεί το hub της Pfizer, ενώ θα επισκεφθεί και την ΕΛΒΟ η οποία μετά από χρόνια αναμονής για…μία κάποια λύση, πέρασε στην ιδιοκτησία ισραηλινής κοινοπραξίας.

Έτσι, το πυκνό πρόγραμμα της σημερινής ημέρας, αναμένεται να δώσει ειδήσεις που θα δείχνουν ότι με αναπτυξιακά έργα και ιδιωτικές επενδύσεις, η Θεσσαλονίκη έχει να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ