Γυρίσματα για την παραγωγή ταινίας χολιγουντιανών διαστάσεων αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας για τη σύμπραξη μεταξύ του Film Office της Περιφέρειας, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

“Τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στην περιοχή μας, με πρωταγωνιστές πολύ μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την περιοχή μας. Πρόκειται για επένδυση εκατομμυρίων, που βάζουν για τα καλά την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών”, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι ξεκινά το επόμενο διάστημα, τους επόμενους μήνες η κατασκευή των στούντιο αυτής της χολιγουντιανής εταιρείας στη Θέρμη.

“Μην απορήσετε αν πίνοντας καφέ στη Λεωφόρο Νίκης είναι δίπλα σας όχι γνωστός σκηνοθέτης αλλά και πολύ – πολύ γνωστός και μεγάλος αστέρας του Χόλυγουντ”, είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ωστόσο ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την παραγωγή της ταινίας.

Η τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, το οποίο προβλέπει κοινές δράσεις και συνέργειες του Film Office με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και με το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έγινε σήμερα το μεσημέρι στο κτήριο της Περιφέρειας.

“Επενδύουμε στο υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης των δύο πανεπιστημίων μας με στόχο, πάντα, τον μετασχηματισμό της περιφέρειάς μας σε διεθνή κόμβο εκπαίδευσης και κατάρτισης στον δυναμικό κλάδο των οπτικοακουστικών παραγωγών και τις κινηματογραφικής βιομηχανίας στην οποία επενδύουμε ως διοίκηση”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια, πως κεντρική στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα παραμένει η έμπρακτη στήριξη των δημιουργών, των φορέων πολιτισμού και των επαγγελματιών του τόπου. “Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που δημιούργησε περιφερειακό Film Office. Το πρώτο περιφερειακό γραφείο υποστήριξης οπτικοακουστικών παραγωγών.

Το Film Office της περιφέρειας λειτουργεί ως σύγχρονη και αποτελεσματική δομή που έχει ως στόχο την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε ανταγωνιστικό κινηματογραφικό προορισμό για την ελληνική και διεθνή οπτικοακουστική αγορά”, τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας, το Film Office είναι πρότυπη υπηρεσία, διασυνδέει τους επαγγελματίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τις εταιρείες κινηματογράφου παγκοσμίως που ενδιαφέρονται να κάνουν γυρίσματα στην περιοχή.

“Επιταχύνουμε τις διαδικασίες, προβάλουμε τις μοναδικές τοποθεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθιστώντας την ελκυστική για οπτικοακουστικές παραγωγές”, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το κόστος παραγωγής της ταινίας υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, η συνέργεια μεταξύ του πανεπιστημίου, δημοσίων και ιδιωτικών δομών, η κάθε μία στο αντικείμενό της είναι το ζητούμενο για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα.

Δείτε βίντεο του GRTimes.gr:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top